dinsdag 17 december 2013

Het is een paar dagen voor Kerst. We willen het weekend weg. Naar het Zuiden genieten van de zon en de warmte.
Fred is druk met de reparatie van de Airstream. Er zat een scheur in de douchecabine, door overbelasting van de kraan. Hij heeft een en ander verstevigd met een houten plaat  om zo de krachten te verdelen. Nu moeten er nog koppelingen naar de kraan gemaakt worden en dan zou een en ander weer waterdicht moeten zijn. Natuurlijk komt de kitspuit er nog aan te pas, maar dat is het laatste klusje.
We zijn relatief laat, omdat we de afgelopen week in Trier gezeten hebben, of liever Nittel aan de Moezel. Vanuit Fred zijn werk kregen we een PIZ (pensioen in zicht) cursus aangeboden. Wij dachten, dat het een Rijkswaterstaat gebeuren zou zijn, maar niets was minder waar. Er zaten mensen van de ABN, politie en wat andere bedrijven bij. Allemaal rond de 60. Het merendeel ontslagen met een verhaal en vaak ook frustratie.
We werden vanuit Maastricht met de bus vervoerd. Het was op de heenweg aardig stil in de bus, hoe anders dan de terugweg. Het was een gezellige week. Je leert elkaar snel kennen door gedachten uit te wisselen in kleine groepen met respect voor elkaar. Levensvragen werden gesteld, zoals wat verwacht je van elkaar, waar ben je bang voor, wat zijn vrienden. Kun je aardig over nadenken.
Er werd ons een wijnproeverij aangeboden, heerlijke Moezel wijnen en een toer met een gids in Trier. Dat was echt een belevenis, omdat er tussen ons publiek een echte kenner (archeoloog Titus) zat. De gids werd door Titus op het eind aan het handje meegenomen naar alle mooie stenen en bijzonderheden in de Dom.


Trier was in Kerstsferen met de bijbehorende Kerstmarkt. Ook altijd gezellig om even mee te pakken.
Het was al met al een ontspannen week, met lekker eten en veel lachen.
Het Moezeldal is prachtig en doordat het in een kom ligt, relatief warm. Je kunt er heerlijk wandelen.

Wijn is het streekproduct.  De druiven komen goed tot rijping door de warmte. Een bijzonderheid is Eiswein.  Hij wordt gemaakt van bevroren druiven. De wijn is zoet omdat het water bevriest en de suiker niet, waardoor je een hogere concentratie sap krijgt. Hij wordt bevroren geperst en geeft een heerlijke dessert wijn. Het is een duur product, omdat het risico van rotting groot is en wordt alleen daar geproduceerd waar bevriezing te verwachten is, zoals Duitsland.

Al met al een gezellige en ook wel leerzame week. Ondanks het feit dat we altijd met elkaar optrekken en nogal individualistisch zijn, heel aardige mensen ontmoet, die we misschien ooit nog wel eens zullen ontmoeten.

 

1 opmerking:

  1. Wat gezellig. Wij gaan er ook tussenuit, maar alleen vor Oud en Nieuw want we ontsnappen!!! Hier altijd zoveel bezoek met de Kerst, maar wel heel erg gezellig. Bedank voor het mailtje over de 21ste, waar ik op zal reageren via Rob. Hier is het eventjes wachten wat er met Charlies (senior) been gaat gebeuren. Ik volg je blog en heb de oude ook nog en heb er laatst nog naar gekeken. Geniet maar. An

    BeantwoordenVerwijderen