dinsdag 14 januari 2014

Camping des Olivier, Ounara,

We zijn een dikke 400 km naar het zuiden afgezakt en neergestreken in een klein dorp Ounara.

We nemen de grote weg naar het Zuiden, omdat die goed van kwaliteit is en dat het meest opschiet. Het is een hele mooie dag, volop zon. In mijn hart vind ik het jammer nu te rijden, want eerlijk gezegd word ik dat autorijden goed zat. Fred wil heel graag naar het Zuiden, omdat het daar nog warmer is.

Het landschap is eerst erg vlak, veel akkerbouw en vruchtbare geploegde grond. Allengs wordt het meer heuvelachtig waarmee de structuur ook veranderd. De okergele grond komt tevoorschijn met de bijbehorende olijfgaarden. De hoge Atlas ligt links van ons met besneeuwde toppen. Het is een mooi gezicht.

Het weg wordt steeds meer heuvelachtig. Er wordt enorm veel gebouwd, overal verschijnen huizenblokken. Allemaal appartementen, je ziet haast geen individuele huizen langs de route. Men is hard bezig de infrastructuur en leefomstandigheden te verbeteren. Als we van de grote weg afslaan en op de binnenwegen rijden, wordt het weer echt Marokko. Dwars door dorpjes met paard en wagen of ezelwagen. Overal koopwaar langs de kant. Dit is veel leuker dan de grote weg.

Tegen vijf uur staat de caravan weer en ik wil graag wat rondkijken. Dus lopen we na de koffie het dorp in want het is alweer laat geworden. In de souk koop ik een kilo mandarijnen voor 20 Eurocent. Bij de slager kun je eten, het vlees wordt ter plekke geroosterd. We nemen rundvlees dat geserveerd wordt met mierzoete muntthee en tomaat en ui. Lekker geen afwas voor vanavond.

Het is weer een belevenis te zitten aan vieze plastic tafeltjes, omgeven door Marokkaanse mannen, en ondertussen roept de mulah op tot gebed met een klaagzang, maar niemand reageert daarop.  Je ziet zo weinig vrouwen op straat. Een volle bus met passagiers stopt aan de overkant, de chauffeur springt eruit en haalt snel  wat vlees. Moet je in Nederland eens proberen.

Ounara ligt zo een 20 km van Essaouira. Het hippie dorp waar we verleden jaar ook waren. Al is het toeristisch het is wel leuk om er even rond te lopen. Kunnen we morgen met de fiets doen, als het niet regent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten