woensdag 29 januari 2014

Rondje Binnenland


Vandaag zijn we het binnenland ingegaan richting Tafraoute, dat zo een 150 km ten Oosten van ons ligt richting anti-Atlas.  Het weer zou slechter worden, maar we vertrokken met een stralende zon.  Het gebied is uitgebreid en dun bevolkt. We hadden prachtige vergezichten tussen de heuvels door. De laaghangende mist gaf er een speciaal tintje aan.
 
 

 
Mensen zwaaien naar ons als we langsrijden. De weg leidt langs uitgestorven dorpjes, de huizen zonder ramen kijken je hol aan. Her der de vertrouwde schaapsherder en de vrouwen die langs de weg lopen. Ze zijn zeer kleurig gekleed, dat steekt prachtig af tegen het okergele landschap. Langs een stuwmeer staan een paar kleine campers, ook wij genieten hier van het uitzicht. We stoppen ergens onderweg en ik zie een boom met witte bessen, dat is vreemd in deze tijd van het jaar. Bij nader onderzoek blijkt hij vol slakjes te zitten. Bijzonder.

Ik zei tegen Fred:” ik wil hier best wonen en een huis kopen”. Hij is er niet van overtuigd, maar als ik alle kabinetsplannen met bezuinigingen op de ouderen doorlees, is het wonen hier zo slecht nog niet. Huishoudelijke en andere hulp volop te krijgen, de prijzen zijn laag medische verzorging goed. Retourtje Holland kost je de kop niet en alle dagen goed weer.
 


 

Thuisgekomen is het flink aan het stormen. Storm bij 20 graden is toch lekkerder dan een gure wind bij 4 graden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten