dinsdag 7 januari 2014

Tarifa 6 Januari


 
De groene kaart is per email gearriveerd! Fijn al is het hier met de zon en de zee ook goed toeven.

Vandaag kunnen we met korte mouwen en driekwart broek lopen, zo warm is het. Ik krijg het bij de receptie gedaan een afdruk te maken. Wel zwart wit, maar er staat groene kaart boven en de gegevens. Op naar de haven voor het kopen van een Marokko ticket, want we vinden Marokko spannender dan de omgeving hier. Algeciras ligt zo een 40 km hiervandaan. Daar is ook een Decathlon, waar ik langs wil om een rugzakje te scoren (vergeten) en een kleine fietstas (vergeten). Verder heb ik van de Mediamarkt een nieuwe micro SD kaart nodig, omdat die van mijn mobiel de geest heeft gegeven. Ik kan hem niet formatteren, door gebrek aan een houder.

De weg is zonovergoten heel anders dan de mist van een paar dagen geleden. Aangekomen bij het industriegebied ziet alles er leeg uit. Nu weet je het toch niet met de Spaanse winkeltijden, dus denken we nog dat ze om vier uur open gaan. Mooi niet. Dan maar naar de Carrefour, die moet zeker open zijn. Mooi niet. We krijgen argwaan en ja hoor 6 Januari is een Nationale Feestdag. Helaas onverrichter zaken naar huis, morgen nieuwe poging. Wel jammer van de tijd want het was voor de caravan in de zon met een boekje ook lekker. Ik denk dat we nog moeten leren van het moment te genieten en te onthaasten. Dan wordt je pas echt een pensionado.
 
 


 

 

Tarifa 7 Januari,

Vandaag de boodschappen gedaan, die we gisteren moesten doen. Naar Decathlon voor de ontbrekende spullen. Toen we binnen kwamen stond er een rij van hier tot Tokio. Allemaal mensen die iets wilde ruilen. Je kunt zien dat het gisteren een vrije dag was. Zo druk. We hebben tentharingen, een kleine rugzak, kleine fietstassen gescoord. Ook nog twee “ sneldroog” handdoeken. Die kosten hier bijna niets, kan Fred ook op gymmen.

Toen doorgereden naar Carrefour voor de daagse boodschappen en naar een booking office voor de overtocht. Dus morgen gaan we naar Marokko. Ik heb er zo een zin in. We varen om 1600 uur. Overtocht een half uur en daarna een uur bij de douane, verwacht ik. Zo werkt het hier. Maar boekje mee en geduld, helpt.

Thuisgekomen hebben we een uurtje in de zon gezeten, het weer is super goed. Als ik een kaartje heb van internet kan ik in Marokko weer verder met ons blog.

1 opmerking:

  1. Nu heb ik van jullie een 'feed' gemaakt en weet ik niet meer hoe ik kan antwoorden. Maar goed, dat vinden jullie op een gegeven moment zelf wel.

    BeantwoordenVerwijderen