maandag 27 januari 2014

Van Bakanou naar Tiznit, Off road 
Vanmorgen vroeg opgestaan, om zeven uur ging de wekker. We willen zo vroeg mogelijk in de auto zitten om de tocht naar Tiznit te maken (80 km). Door het natuurgebied Sous Massa lopen diverse off road wegen, verhard zand of rul zand en her en der grote stenen. De wegen worden gebruikt om afgelegen dorpjes te verbinden en zo nog goederen daar te kunnen afleveren.

De dorpjes stellen niet veel voor, sommige bestaan uit halve huizen. We komen daar wilde honden tegen, die worden afgeschoten door de Marokkanen. Die haten honden, want we hebben al veel honden  zien wegjagen door stenen naar ze te gooien.
 
Het landschap is weer indrukwekkend, ik kan er geen ander woord voor vinden. Op de zandgrond groeien alleen maar struiken, die tot voedsel van geiten dienen. We komen slangen tegen, hagedissen en twee schildpadden. Af en toe een vogeltje en een meeuw. In grotwoningen langs de kust wonen vissers, die bezig zijn met hun vangst.

De herders zitten wezenloos bij hun kudde, je zult ook maar hele dagen niets anders doen dan op schapen passen die toch niet echt weglopen.


Grond beestjes, mieren?


 
Als we zuidelijker rijden wordt het steeds meer woestijnachtig. Het zand wordt dieper en het rijden is best spannend. Uiteindelijk hebben we dit nog nooit gedaan. We komen een paar Duitsers tegen in 4x4 campers. Hij zegt mij dat Amsterdam de andere kant uit is, waarop ik zeg dat Berlijn ook verkeerd is. Na een kort praatje gaan we weer verder. Helaas het water voor de koffie vergeten, oerstom, dus geen koffie hier maar ergens naar een dorpje uitgeweken. Meteen de tank weer volgedaan en brood gekocht.

Het was zeer de moeite waar met prachtige woestijnachtige gezichten. We zijn moe en voldaan thuisgekomen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten