vrijdag 21 februari 2014

Tafraoute stenen achterland

Gisteren een kijkje genomen in Tafratoute. Ook al om te zien of we wijzer kunnen worden omtrend de datum van het festival. We waren het dorp door voordat we er erg in hadden. Het landschap is dermate fascinerend dat we besluiten nog even door te rijden. Op de GPS zag ik een attractie staan -Pierre Blue-. Het zijn geverfde stenen ooit gemaakt door Jean Verame. Hij had de stenen geschilderd in blauw, rood, paars en zwart in 1984. Het ziet er imposant uit tegen de achtergrond van het stenen landschap. Door de plaatstelijke bevolking worden de stenen ieder jaar opnieuw geschilderd.
Er ligt een auto track naar de stenen maar na vijfhonder meter diepe kuilen, besluiten we de 1 km te lopen. In een rechte lijn, dus gewoon loodrecht de heuvels op. En dat bij een temperatuur van meer dan 22 graden. Gelukkkig hebben we water bij ons.
Het is werkelijk een heel fascinerend landschap met al die prachtige stenen. Voldaan keren we terug naar de auto. We gaan zeker nogmaals hier kijken, misschien nemen we dan de fietsen mee.
Vandaag wasdag en Fred wil schaatsen zien. Dus camping dagje.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten