vrijdag 28 maart 2014

Cognac la Foret


Gisteren zijn we gekomen tot bij Limoge. We strijken neer op Camping des Alouettes in Cognac la Foret. De camping is eigenlijk gesloten, maar de Nederlands eigenaar heeft geen bezwaar tegen het feit dat we gebruik maken van de camping. Hij heeft water en electra en internet. Dus zijn we meer dan tevreden. De eigenaar is 8 jaar geleden hierheen verhuisd vanuit Brabant. Hij werkte in de bouw en was de dagelijkse files zat.  

De camping is een plaatje en ligt in de Limousine. Er is een groot zwembad bij. De plaatsen zijn ruim. In de zomer is het aardig vol. Sanitair uitstekend.

Gisteren was het nog knap koud, maar vandaag schijnt de zon. Dat nodigt uit tot fietsen door de streek. Er is ons aangeraden bij La Mandoline in het dorp  te lunchen. Die hebben een dagmenue. Nu dat was een super idee. We begonnen met een salade van lauw warme worst en spek. Toen een fantastische steak met frites, vervolgens vier soorten kaas, een chocolade taart toe, samen met koffie. Dit alles met een heerlijke lokale wijn voor de meer dan goedkope prijs van 13 Euro per persoon. Ik heb zitten rekenen hoe dit mogelijk is, waarschijnlijk alleen door op bestek te bezuinigen.

 
Het was werkelijk heerlijk en daarna met de alcohol in de benen gaan fietsen. Dat voelt  zwaar. Het is hier aardig heuvelachtig en heel mooi. De tocht zou 26 km zijn maar zoals te doen gebruikelijk verdwalen we weer eens. De accu van mijn fiets was al zo goed als leeg dus dat werd ouderwets trappen. Dat is niet zo erg, alleen komen de fietsjes dan echt versnellingen te kort op de heuvels. Dus lopen en zweten. Na een uur fietsen was ik het alcohol gevoel  kwijt. Het geeft weer een good feeling want de afgelopen maanden ben ik aardig aangekomen. Krijg je van een lui Airstream leven.

Wat mot je???
 
Prachtige koeien
 

Nog 900 kilometers te gaan naar huis. We zien wel of we hier nog een dagje blijven of terug gaan. We willen via Reims over Luik terug. Kunnen we Parijs links laten liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten