maandag 7 april 2014

Weer thuis op 1 April


Sinds een kleine week zijn we weer thuis. Onze eerste zorg was de belastingdienst. Er moest de nodige informatie  verzameld worden, omdat ik ondernemer ben. Het was een hele klus maar na een dag zwoegen is het dan toch gelukt.

Ja…., en dan de tuin, volgende project. Onkruid wieden of het je dagelijkse bezigheid is, gepaard gaande met lekkere rug en spierpijn. Omdat het weer erg mooi is wilden we fietsen. Na vijf kilometer dacht ik wat doe ik, na tien kilometer vind ik dit wel leuk?, na vijftien kilometer zadelpijn en omgedraaid om 25 kilometer op de teller te hebben. Twee dagen later weer op de fiets gesprongen en dat ging een stuk beter. We zullen wat aan de conditie moeten doen, om de rondjes van 70 kilometer weer te kunnen draaien. Bij Maurik waren de ganzen druk bezig met paren. Het is een boeiend gezicht als je die koppelvorming observeert. Vooral het gekrakeel van de mannen naar de vrouwen en hun macho gedrag.

De badkamer ventilator deed het niet meer en ook het licht gaf er de brui aan. Na het verwijderen van de ventilator in het plafond bleek er een vogel in te zitten die ter zielen is gegaan. Na het vervangen van de ventilator nog steeds geen licht en lucht. Dat werd zoekwerk, want de stoppen waren heel. Ondertussen draaide de wasmachine vrolijk, tot ik gealarmeerd werd op geborrel in de leidingen. Dit betekent, dat het water niet wordt afgevoerd en een blik op onze hogedruk pomp, gaf storing aan. Gemeente gewaarschuwd. Na enig  speurwerk  komen ze erachter dat er een fase van ons drie fasen systeem niet werkt. NUON gebeld om een en ander te repareren.  Toen was het probleem opgelost en deed de badkamer ventilator het weer, die schijnbaar op dezelfde groep stond.

Ondertussen opruimen en drie maanden post sorteren. Leuk nog nieuwjaarswensen te ontvangen en heel veel telefoontjes/mailtjes. We hebben een deel van het gezin weer gezien wat heerlijk is, de rest volgt dit weekend.

Nu staat er schoonmaken op de agenda in een aangepast tempo. We zijn tenslotte  pensionados.


 
Gisteravond langs vrienden geweest die opnieuw opa en oma geworden waren.  Door onze stroomstoring was het rolluik voor de achterdeur ge-de-programmeerd.  Bij thuiskomst konden we het huis niet in, want het luik zat voor de deur. De reserve sleutel van de voordeur gaf geen soelaas, omdat aan de binnenkant van de deur nog een sleutel zat. De Airstream staat op de oprit op slot, de sleutels in huis. Fred heeft toen gefungeerd als limbo-danser door in het opberg luik van de Airstream te kruipen en vervolgens via de bank in te breken.

We hadden daar een dekbed en een bed, de nacht veilig doorgekomen en heerlijk geslapen. We kunnen de Airstream niet echt missen.

We zitten alweer vol met plannen voor dit jaar en volgend jaar. Het was heerlijk om onbezorgd weg te kunnen, te genieten van de natuur en de andere cultuur.

Onze bijzondere dank gaat uit naar onze lieve buurtjes, die de post hebben verzorgt, de muizen hebben verwijderd uit de vallen, een oogje in het zijl hielden en ga zo maar door. Zonder hen was het voor ons niet mogelijk geweest dit te doen.  Dank, dank en nog eens dank.

Het is ook goed terug te zijn, want we wonen mooi en bijzonder. Had ik het idee in Marokko te willen wonen, kom ik daar nu van terug met de aanblik van de bloeiende fruitbomen, de lammeren in de wei en de warme gezellige buurt en alle lieve familie leden en vrienden die wij hebben. Bedankt voor alle mailtjes tijdens onze vakantie, zo blijf je connected.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten