vrijdag 16 mei 2014

Airstream onderhoud in Merenberg

 De reden van deze week in Duitsland was het onderhoud van onze Airstream. In Merenberg zit de dealer met het service station. We hebben daar op Woensdag een afspraak. Tijdens onze tocht naar Marokko zijn er een paar zaken waar naar gekeken moet worden. Oa, het watersysteem, omdat er een klep kapot is, de aarding van de Airstream en verder allerlei kleine zaken die onder het reguliere onderhoud vallen, de zogenaamde kleine beurt.
Ik wist dat de demper van de oplooprem kapot was. In zijn achteruit komt de koppeling erg hard tegen de kogel van de auto en dat is niet goed. Aangekomen in Merenberg zegt Aart, de werkplaats chef van Airstream, dat de schokdemper van de koppeling vervangen moet worden. Voor mij geen verassing en goed dat hij het merkt. De Airstream wordt op de brug gezet en hij ziet meteen een paar aandachtspunten, hetgeen ons veel vertrouwen geeft.
Wij vertrekken zelf richting Limburg an der Lahn, een stadje met de nodige bezienswaardigheden. Veel vakwerkhuizen en erg veel toeristen. Weer krijg ik het koekoesland gevoel van bejaarden, want alles wat rondloopt is ouder. Ondanks de koude wind laat het zonnetje zich af en toe zien, maar erg warm is het niet. Wij warmen ons in een paar warenhuizen. Fred heeft nieuwe broeken nodig,  dat komt mooi uit.
Tijdens onze zwerftocht vinden we een bakker en in een mand buiten zijn artikelen voor de helft van de prijs. Er ligt een op het oog heerlijke koek in. We kopen hem samen met twee broodjes. De koek is gortdroog en erg oud. Dat valt best tegen. Nu ja het stilt de honger en ik moet erom lachen. Soms is goedkoop duurkoop al is het maar voor 70 cent.
We lopen langs het oude kasteel en de Lahn. Uiteindelijk kruisen we de stad van links naar rechts en komen na een paar uur tot de conclusie dat we hier verleden jaar ook geweest zijn. We herkennen een dramatisch beeld. Hieruit blijkt dat de stad weinig indrukken heeft achtergelaten, want anders hadden we vast eerder opgemerkt dat we er al eens geweest zijn.

Op een bankje langs de Lahn, het kasteel van Limburg op de achtergrond.


Fred's eerste ijsje van het jaar.
Tegen half zes zijn we terug in Merenberg bij onze Airstream. De caravan ziet er mooi uit. Als we wegrijden hoor ik een knal tegen de koppeling. Ik denk eerst nog dat het komt doordat Fred van een stoepje afrijdt. Maar tijdens het rijden wordt duidelijk dat  de oplooprem niet goed is afgesteld. Ik bel Aart op en die zegt kom morgen nog eens langs. Waarschijnlijk moet er meer vet in de koppeling.
Dus de volgende dag weer naar Merenberg. De koppeling wordt vol vet gespoten maar het euvel blijft. Dat zou niet moeten mogen. Aard neemt contact op met de bouwer van het onderstel, die geeft aan dat het de remmen zijn. De de wielen moeten uit elkaar. Wij trekken ons terug in een hele grote Airstream in de showroom. Ik heb mijn PC bij me en moet nog heel wat foto’s van onze Marokko reis uitzoeken. Voordat ik het in de gaten heb is het opeens laat. 
Zo een grote Airstream van 6m85 en 2m50 doet enorm groot aan. Het interieur is erg luxe met een prachtige douche een volwaardige stereo, lederen bekleding en ga zo maar door. Leuk om daar een aantal uren in door te brengen, maar voor mij echt veel te groot.
Fred doet af en toe verslag van hetgeen er in de werkplaats gebeurt. Het hele wiel ligt nu uit elkaar, alles wordt grondig schoongemaakt, gesmeerd en ge├»nspecteerd.  Na het monteren van het wiel wordt weer een proefrit gemaakt. Weer geen resultaat en het euvel blijft.  De enige conclusie die er nu getrokken kan worden,  is dat de nieuwe schokdemper niet functioneert.  Helaas zijn er geen andere voorradig. Dus wordt er per express een naar Merenberg gestuurd, zodat hij er de volgende morgen is. Als de schokdemper gemonteerd is, is het euvel zo verholpen. Het zat in een productiefout. Dat hebben wij weer. De remmen worden nogmaals nagesteld en aan een remproef onderworpen. Alles functioneert nu naar behoren en wij zijn tegen twee uur weer op de camping.
En eindelijk is de zon daar. We zetten de stoeltjes buiten en pakken een boek. Heerlijk genieten van niets doen in het zonnetje. Muziekje erbij via de hoofdtelefoon en een glas wijn. Wat wil je nog meer.
De camping loopt nu aardig vol. De vaste klanten komen weekend vieren. Als het weer zo blijft dan gaan we morgen niet weg, maar zondag. Want het is zonde niet van het mooie weer te genieten en we willen ook nog graag wat fietsen.
Dinsdag tegen het eind van de dag hebben we toch nog kunnen fietsen. Het regende wel af en toe, maar het was lekker om de benen te strekken.
Regen, nat
Geen opmerkingen:

Een reactie posten