dinsdag 13 mei 2014

Wetzlar

Wetzlar,

Het plan om te gaan fietsen is in duigen gevallen door de aanhoudende regen. Dat wordt autorijden om iets van de omgeving te zien. Ons doel is Wetzlar zo een 25 km hiervandaan.
De drukte op de autowegen valt op, wat zijn er veel auto’s op de wereld! We vinden een parkeerplaats bij het nieuwe Rathaus, dus moet er ook een oud Rathaus zijn in de binnenstad. (Altstad).
Wetzlar was de hoofdstad van de provincie Hessen in de vroegere jaren. Aan de verschillende bouwstijlen van kun je zien dat het ooit welvarend geweest is. Het ligt aan de rivier de Lahn. Dit bevordert de handel in vroegere jaren. Langs de Lahn en rond de oude markt veel  goed onderhouden vakwerk huizen. 






We maken een wandeling richting de rozentuin en zien dat er ook Victoriaanse bouwstijlen zijn. Het doet bijna Engels aan, grote huizen met torentjes en van rode baksteen.

De rozentuin stelt niet veel voor, maar er is wel een groot openlucht theater, dat er nu verregend bijligt. Her en der staan oude grafzerken uit de periode 1800 tot 1870. De mensen stierven  op jonge leeftijd, een 70 jarige is uitzondering.




 Ons oog valt op een steen van een jonge man van 29 jaar, die veel voor de optische industrie gedaan heeft. Als je dit combineert met de Leica fabriek die hier ook staat, kun je je daar iets bij voortellen. Maar wel bijzonder op zo jonge leeftijd.
Op de markt staat de Domkerk. Her en der volle terrassen, ondanks de regen want af en toe is het ook droog.




 We drinken een heerlijk kopje koffie en gaan dan weer op weg naar de caravan. We besluiten de dag met een bezoek aan de plaatselijke pizzeria.
Het was een gezellige dag. Helaas valt vandaag ook de regen met bakken uit de lucht, dus zullen we een nieuwe planning moeten maken. Fietsen op natte wegen met een racefiets is geen succes. Dat wordt uitglijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten