zaterdag 6 december 2014

Tarifa


6 December.
Gisteren tot een uur of vijf doorgereden. Helaas geen campings in de buurt, maar wel een grote parkeerplaats naast een café. Met toestemming van de waard hebben we daar, een onrustige nacht door het aanhoudend verkeer, doorgebracht.

Het was voornamelijk leeg op de parkeerplaats. Op zeker moment stopt er een busje. Een man stapt uit, met mobiel. Hij schreeuwt wat af in die telefoon. Ondertussen maakt hij zijn gulp open en staat midden op het terrein te plassen. Zomaar, niet eens aan de zijkant. Ik vond het best shokking. Heb er wel een foto van gemaakt, maar die zal ik maar niet publiceren. Een half uur later stopt er weer een busje. Nu stappen er vier Marokkanen uit. Die leggen hun kleedjes neer op de parkeerplaats en knielen voor het gebed. Het is maar goed dat zij niet weten wat er een half uur eerder gebeurd is.
 
 
 

Vanmiddag rond half twee, na een zonnige tocht door Andalusië en een lunch in een prachtig bos, aangekomen op de camping in Tarifa. In het bos groeien wilde witte narcissen. Het was rond de 17 graden maar de wind is koud. Vanavond tegen nachtvorst.

We realiseren ons opeens dat het morgen zondag is en we hebben boodschappen nodig. Dus rijden we terug naar Algeciras om meteen de overtocht naar Marokko te boeken. En voila, morgenochtend om elf uur vertrekken wij vanuit de haven. Tenminste als het loopt zoals het moet lopen, want dat is altijd de vraag. Zijn we meteen van ons zondagsprobleem af want in Marokko kun je altijd terecht.

Ja en dan een data kaart bemachtigen opdat ik de goede gemeente op de hoogte kan houden.

Wordt vervolgtJ.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten