zondag 18 januari 2015

Koudya Garden en op weg naar het Noorden.


Oranje bloesem
 


Vrijdag een schitterende dag, de zon straalt. De temperatuur is iets gezakt en Fred wil graag een heuvel  beklimmen, op een kilometer afstand. We waren al eerder die kant opgelopen om foto’s te maken. De heuvel is een rots met schaarse begroeiing, zand en een hele hoop kleine steentje. We nemen onze loopstokken mee, voor extra houvast. 

 
 
 Het is een goede klim, je merkt dat het fijn is je spieren te gebruiken, omdat caravan life toch wel een zittend bestaan is. Boven gekomen kijken we uit over het in cultuur gebrachte land. Citrus plantages en her en de een weiland. Op de heuvel lopen geiten. Af en toe een karkas van een dier. Het geeft een leuk overzicht van het gebied met de kleine dorpjes en Taroudant in de verte. We genieten bovenop de heuvel van een rustig moment, waarna we naar beneden klauteren. Via de boomgaarden, waar we snel wat heerlijke mandarijntjes scoren, terug naar de caravan. In het gebied zijn opvallend veel vogels. Ze kwetteren wat af.  Toch anderhalf uur lekker gelopen.

Gisteren  naar het Noorden gereden naar Mohammedia. We waren de hele dag onderweg (500 km) en kwamen na zes uur op camping Saïd. Het was al aardig donker omdat de duisternis hier razend snel invalt. En het is hier echt donker, met een prachtige sterrennacht.  We hadden een paar dagen langs de kust willen blijven, maar wat een ellende camping. Plaatsen zijn klein en we staan tegen een dikke survival camper aan. De eigenaar is – pleased- met het verlies aan ruimte.  Er schettert een TV op de achtergrond tot elf uur.  Gisteren is het gaan regenen en het houdt niet op, ook is de temperatuur gezakt naar 14 graden. De camping is verregend, de grond een modderpoel. Het is geen blijvertje voor ons. Vanmorgen boodschappen gedaan bij Marjane Supermarkt en daarna het boeltje weer ingepakt in de hoop een rustiger camping te vinden richting binnenland.
Avondzon op camping Koudia.
 

Volgens de kaart is er een in de bossen bij Ben Slimane. Hij staat niet in het enige camping- boekje, dat wij hebben, dus een gok. Aangekomen bij de camping blijkt het een park te zijn met huisjes. De bewaker beweert,  dat het een camping is en wij kunnen kamperen. Ik vraag naar elektra, maar dat is er niet, ook geen warm water. Dat laatste is geen probleem, maar als de zon niet schijnt laadt de accu niet op en dan hebben we wel een probleem met alle elektronica aan boord. In ieder geval blijven we hier een nacht, want doorrijden daarin hebben we geen zin. Verder regent het overal en dat blijft zo tot woensdag. We hebben niet naar een toilet gebouw gevraagd, want dat zal er ook wel niet zijn. In ieder geval is het rustig tussen de bomen. We brengen de tijd door met lezen en ik werk het blog maar weer eens bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten