zaterdag 16 mei 2015

Lezing, Kew Garden en Camping.


Pine Wood studio:  Vol verwachting zijn we naar de Pine Wood studio’s gegaan. Hier zijn beroemde films opgenomen  o.a. Gold Finger, Thunderbol en From Russia with Love. Ik had gehoopt er te kunnen fotograferen, mogelijk bij de oude gebouwen. Op tijd erheen gegaan, maar tegen gehouden bij de gate. Nee we mogen niet eerder dan half twee erin.  Maar er is een pub aan het eind van de straat, dus daar kunnen we de tijd met een heerlijke lunch doorbrengen.  De studio’s zijn nog volop in bedrijf en zien er modern uit. Dus geheel anders dan mijn verwachtingen.

Om half twee een nieuwe poging en nu mogen we er wel in. Om alles goed te kunnen zien zitten we voorraan in de zaal, uiteindelijk gaat het over belichtings technieken met video licht. Jason Lanier is hier beroemd door geworden en hij gebruikt Rotolights, die ze nu promoten. Het zijn LED lichten die zonder schaduw een prachtig constant daglicht produceren. In Nederland nog niet te koop, wel in Amerika. Het is fenomenaal te zien hoe hij met licht speelt en alles analyseert. Wij helemaal enthousiast kopen twee van de lichten. Dat wordt leuk spelen deze vakantie.

De volgende dag regent het en niet een beetje maar gewoon echt natte regen. We hadden het plan om naar Londen te gaan, maar door de koude gure wind ontbreekt ons de moed. Kew Garden ligt dichtbij en daar zijn kassen met mooie planten. Ook leuk om te doen. Aangekomen zijn er een horde toeristen Japanners, Fransen en Duitsers heb ik gespot. Eerst gaan we ons warmen in de Palmen kas dan een snelle pass naar de woestijn kas en ga zo maar door. Al met al een wel bestede middag.



Door naar Adderbury de Bo-Peep camping. Het is een mooie camping met ruime plaatsen. Hier wordt de Airstream gathering gehouden. Wij  zijn met 10 Airstreams waarvan we een groot gedeelte al eerder ontmoet hebben. Het is reuze gezellig en sávonds bij het kampvuur worden de contacten onder het genot van een biertje/wijntje aangehaald.

Vandaag gefietst en geluisterd naar Jo en Elaine die in de pub zingen. De country site van Engeland stelt niet teleur.


 

1 opmerking:

  1. Hey Heineken en Fred, wat een spektakel he bij jolanda, kwam maar zo de spiegel van de muur.

    Ik heb net lekker gefeest met stefan het is nu 7 am we zijn net thuis en we gaan zo naar freek in den haag.

    Leuk verhaal, ik heb het voorgelezen aan stefan


    Groetjes van Cybie en Stefan alhoewel stefan aan de andere kant van de kamer zit hij is chill.

    we hebbem lekker gezopen vodka voor mij en biertjes voor stefan (ik lus geen bier smerig) en we gaan zo naar het station.

    Ik heb niks meer te vertellen de mazzel en tot gouw!

    BeantwoordenVerwijderen