dinsdag 24 mei 2016

North Humberland


Na het gedoe om weer van de boot af te komen en na de douanecontrole, besluiten we om een camping te zoeken in North Humberland. Het wijde glooiende landschap trekt ons aan en we willen niet erg ver rijden, want het is zonnig weer. Zonde om dan te rijden en niet te genieten van zon en rust. We zijn beide moe en het wordt hoogtijd dat er een beetje rust weerkeert.
We vinden rond één uur een camping in Powburn. Een camping van de caravan club. Goed geoutilleerd, met warme douches, electra etc etc.
Het plekje, een beetje appart achter in een hoek, bevalt ons wel. Al gauw hebben we door dat dit een vogelaarsgebied is en een natuurreservaat. Oudere echtparen lopen rond in camouflage kleding met een verrekijker.

Moeder de gans.

Groot Hoefblad.
We maken een wandeling, maar het licht is zo hard, dat we terug gaan naar de caravan en lekker in een luie stoel gaan lezen. Na tafel gaan we lopen we terug na het meer, dat er mooi bij ligt in de avondzon en we worden getracteerd op een grote groep ganzen met jongen. Het barst van de muggen, de vogels happen ernaar. Zwaluwen vliegen behendig rond en hoeven alleen hun bek maar open te houden om de muggen te verschalken. Helaas zie ik de muggen allemaal terug op mijn foto’s. De donsjes van de jonge ganzen lichten op in het tegenlicht. We lopen nog een stuk verder en gaan dan voldaan naar de caravan terug.


Vanmorgen heel lui gelezen en nog eens gelezen. Internet laat veel te wensen over die verleiding bestaat nu niet. Fred heeft een wandeling uitgezet van 6.5 km, leuk begin. We  lopen door een eeuwenoud landschap met giga bomen geteisterd door de bliksen en kromgegroeid door de tijd. De groene heuvels hebben lange glooiende hellingen. 



Er staan koeien en schapen in de wei, her en der een tractor aan het werk. 
Het valt op dat er veel dode fazanten langs de weg liggen, er moet hier veel wild zijn.


In een piepklein dorpje staan fel oranje klaprozen te bloeien. Mooi is dat toch die grote klaprozen, die je hier ziet.

Het was een mooie vakantie dag, heerlijk ontspannen en ook erg lui.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten