zondag 25 september 2016

Photokina Beursweek

Vandaag is het zaterdagavond. We zijn beide kapot van alle indrukken en de afstanden die we lopend op de beurs hebben afgelegd. Vroeger, toen ik zelf nog regelmatig een beurs deed, was ik ook kapot. Het is dus herkenbaar. Alleen ben ik nu consument en geen leverancier. DWZ dat je de hele beurs afloopt om te kijken naar nieuwigheden, koopjes, wetenswaardigheden en kennis in tegenstelling tot het staan op je stand.

Demo zwaardvechten door Japanners. Helaas stond ik aan de verkeerde kant.

De Messe in Keulen is enorm groot. Er zijn 9 hallen in gebruik. Canon heeft een hele hal ingericht, ook Nikon, Leica en Sony zijn dik vertegenwoordigd met zowel fototoestellen als filmapparatuur. Ze hebben allemaal iets van een test plaats met model voor hun lenzen en toestellen. We kijken onze ogen uit bij de lenzen van Zeiss, Tamron, Samyang en alle andere kleinere merken.
Daarnaast zijn er leveranciers van printers, software, fotoboeken, fotolijstjes en ga zo maar door. Een enorm aantal statieven, fototassen en rugzakken zijn tentoongesteld. Opslagmedia, drones en lichtmodifiers als softboxen en beauty dishes. LED doet zijn intrede en dat in vele vormen.
Gadgets als selfie sticks, mini statieven of kleine printers, waarmee je meteen vanaf je mobiel kunt afdrukken, trekken veel jong publiek. Kodak heeft een mooi product hierin.
Aan de rand van de hallen zijn meestal de kleinere spelers op de markt te zien en zo kom je bij de stands van de Chinezen en Koreanen of een IJslander die drie D fotografie in de markt wil zetten gebaseerd op een prisma. Chinesen verkopen alles wat los en vast zit voor zeer lage prijzen. 2 euro voor een luchtblazertje is geen geld. Of lens doekjes met je naam erop. 
Op diverse podia worden demo’s gegeven door bekende fotografen. Topics als hoe ga je om met het beschermen van je foto’s op internet, wat is de invloed van social media voor je bussiness komen aan de orde. Ook portret sessies of uitgebreide photoshop tutorials. Leerzaam om te volgen en het geeft altijd weer nieuwe creatieve idee├źn.


Ben je moe en wil je even iets anders, dan is er dagelijks een circus act op het midden terrein buiten. Werkelijk goed met acrobatiek en trapeze werk. In een hal zit een hele dag een juffrouw te schommelen, die druk gefotografeerd wordt. Leuk om te oefenen op het meertrekken met beweging. Of twee samurai vechters uit Japan die elkaar te lijf gaan in een flitsend tempo. Kickboxers en break dancers geven demo’s.
Barbie was er ook!


We hadden onze vouwfietsen meegenomen. De afstand tot de camping is ongeveer 5 kilometer en het fietspad naar de messe goed te doen. Gisteravond waren we  minder moe en zijn we nog wat foto’s bij avondlicht wezen op een brug over de Rijn. Na afloop stap ik in een gat hetgeen een behoorlijk verstuikte enkel opleverd en een dikke voet.


Dus vandaag toch rustig aan gedaan, in die zin dat ik meer naar lezingen heb geluisterd. Het is te merken dat de beurs afloopt want de chinezen houden uitverkoop aan het eind van de dag. We scoren nog wat nuttige dingen zoals een oplader voor onze fotobatterijen en wat gekleurde gels voor de studio flitser. Kun je het licht blauw, rood of geel laten worden. Leuk in combinatie met rook of als accent licht.

Morgen houden we het voor gezien en rijden richting huis. Het heeft geen zin hier langer te blijven, want de camping is druk en vreselijk gehorig. Op de Rijn komt regelmatig een boot langs met feestvierende jongeren en dat merk je goed aan het lawaai. Op dit ogenblik klinkt er een vreselijke beat op de achtergrond met het nodige geschreeuw. Het water draagt ver.
Het was een welbestede week en we hebben het beiden naar ons zin gehad. Fred is net zo nieuwsgierig als ik naar nieuwtjes. Maandag moet de auto naar de garage voor het differentieel. Woensdag heb ik eters.
Donderdag vertrekken we richting Parijs. Daarna voor langere tijd thuis gepland met mogelijk in de herfst nog een paar dagen kamperen. We zien wel. Het is heerlijk als je zo een flexibel tweede huis hebt. Je hoeft niets te plannen en je volgt gewoon je hart als je weg wilt. Ofschoon deze twee trips wel lang tevoren geboekt waren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten