dinsdag 8 november 2016

Kamperen in Heerde op de Noord Veluwe.


We willen van de herfst genieten en thuis blijf je bezig. Je vraagt je af hoe dat kan, want we zijn gepensioneerd. Zitvlees hebben we beide niet. Fred is lekker bezig bij Merel met de verbouw van de badkamer en voor mij de studio. Een laminaat vloer is al gelegd. Zelf ben ik druk met huishouden, fotografie, bezoekjes van vrienden regelen en ga zo maar door. De dagen vliegen om en voor je het weet, zit je midden in de herfst.
We hebben heel rustig de caravan ingepakt, een kruis door onze agenda gezet en weg zijn we. Een ding staat vast we willen naar dochter Eva, die hebben we te lang niet gezien. Dubben, gaan we naar Zeewolde, omdat de Flevopolder best veel te bieden heeft met de Oostvaarders Plassen, Kampen en Urk of toch naar de Veluwe, voor de paddestoelen, de herfstkleuren en de bossen. Het is het laatste geworden.
 We staan, als enige Kampeerder, op het natuurterrein van het Gelders landschap in Heerde. Er is hier niets, alleen grondwater en een put voor het toilet, daar kunnen we het mee doen. We hebben een generator voor electriciteit, want met weinig zon doen onze panelen niet veel. Helemaal zonder electra wordt lastig in deze periode van het jaar want kaarslicht is wel romantisch maar niet even practisch. Ook mijn laptop vraagt om electra en natuurlijk de accu’s van de fototoestellen.


Zondag komen we bij het hek van het Gelders landschap. Helaas staan er twee auto’s geparkeerd voor het hek, ondanks het bord dat de uitrit vrij gelaten moet worden. We kunnen er niet door. Verderop op een parkeerplaats wachten we geduldig af, onder het genot van een kop soep. Eerst wandelen en daarna zullen ze wel vertrokken zijn. Het zonnetje schijnt en het ruikt heerlijk fris. Natuurlijk gaan de toestellen mee om een en ander vast te leggen.
Als we terug komen is er één auto weg en dat geeft ons voldoende ruimte te passeren. Ik kan het niet laten een briefje onder de ruitewisser te leggen, met de mededeling dat de auto de ingang tot de camping blokkeert.

We duiken relatief vroeg ons bed in en rond elf uur slaap ik als een roos. Ik word heerlijk uitgerust wakker om negen uur. Het is lang geleden dat ik zo goed geslapen heb. Omdat het regent hebben we geen haast. Met een boek in bed en een ontbijt is het heerlijk vakantie te houden. ‘s Avonds hebben we met mijn vriendin Annemiek uit Ommen afgesproken. Ik ken haar 40 jaar en het is iedere keer weer goed elkaar te zien en bij te kletsen. Net alsof de tijd heeft stilgestaan.


Vannacht heeft het licht gevroren. De zon is omvloerst door de wolken. We trekken erop uit. De kou prikt in je neus, het is heerlijk weer. We lopen een blauwe route om niet te verdwalen, want je komt echt niemand tegen. Onderweg genieten we in een restaurant van een  heerlijke kop soep. Het landgoed De Dellen is vroeger van Buys Ballot de natuurkundige geweest. Hij heeft de bomen geplant en lanen aangelegd. Het is mooi en mocht je ooit in de buurt zijn neem een kijkje.
Overal zijn sporen van de zwijnen. Herten hebben we nog niet gezien. Wel veel paddestoelen en prachtige herfstbladeren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten