woensdag 27 september 2017

Schaftbachmuhle, Trier, Donauwörth.Vanuit de Ardennen rijden we richting Eifel en belanden in Schafbachmühle. Het was best een eind weg, vooral omdat de heenweg erg onduidelijk is. Google maps leidt ons over wegen die ophouden te bestaan of totaal niet geschikt is voor onze combi. Een aardige man, die aan de weg bezig is, geeft uiteindelijk de oplossing. Helemaal omrijden tot in het dal en dan kom je er wel. Dat is de clue.


Waarom we daar heen willen? In de buurt (Hellentahl) is een dierenpark met roofvogels en er lopen reeën, paarden en zwijnen rond. Verder is er een vluchtshow van de vogels.
Tijdens het bezoek aan het park, vind ik de vogels maar zielig zoals ze in hun hokken zitten of aan een lijntje op de grond. De bewaker verteld, dat ze uren stil kunnen zitten, omdat het voor de grote vogels erg veel energie kost, te vliegen. Ze moeten dan minstens zoveel muizen verschalken om dit weer aan te vullen. Ze maken effectief gebruik van de thermiek om zo min mogelijk energie te verspillen. Het zijn prachtige vogels.

Maar nu loop ik op het verhaal vooruit. Bij de camping worden we verwelkomt door een norse mevrouw. Wat is die haar baan zat, maar goed het is einde van het seizoen. We zullen maar zeggen, dat ze aan vakantie toe is. Ze geeft haar man de opdracht ons een plaatst te wijzen. Ook dat gaat zozo. Man zit wel om een praatje verlegen en verteld over de melkweg die te zien is en dat hij op de Stromboli geklommen is voor het fotograferen van de berg. Later laat hij ons foto’s daarover zien. Hij is er erg trots op, want behalve dat het een heel zware klim was, gaf het ook nog mooie plaatjes. De werkloosheid in het gebied is hoog, al zie je dat niet af aan de huizen. De Duitse huizen zien er degelijk uit, goed geïsoleerd en groot.

We blijven een paar dagen plakken en lopen veel. Berg op en berg af, dat is best zwaar, voor ons vlaklanders. Ik loop ook nog eens met een zware rugzak, die ik af en toe vervloek.
De camping is mooi gelegen in het dal. Het plekje hebben we voor ons alleen. Als Fred s’avonds naar de sterren gaat kijken, legt hij een emmer over het enige lichtje. De Nederlands bovenburen, die een half uur later hun honden uitlaten,  zijn woedend want nu kunnen ze het pad niet meer vinden. Maar ze vinden wel de weg naar onze caravan.
Ach ja……

Vanuit de Eifel vertrekken we naar Trier. Fred wil de Porta Nigra zien. 
Een Romeins bouwwerk uit de 2de eeuw, dat herinnert aan de Romeinse tijd. Mannen met Romeinse kleding lopen rond. En het fort is inderdaad zwart. Het is een beschermd gebouw door de Unesco.
Fred had mij een zicht op Trier beloofd op de camping, tegenover Trier, maar dat valt tegen. Trier is met de fiets onder handbereik, langs de hele Moezel loopt een fietspad.

Zicht op Trier

Romeinse brug naar Trier.


Trier is een moderne grote stad, met waanzinnig veel ijssalons, cafee’s en restaurantjes. Het doet gezellig aan.
Het weer is goed en warm, dus blijven we drie dagen hangen. Als we uitgekeken en gefotografeerd zijn, besluiten we naar het circus te gaan. De tent staat bijna naast de camping. Kaartjes zijn snel gekocht voor de voorstelling en vol verwachting gaan we erop af. De groep heet Flic Flac. Waarschijnlijk is het een Oost Europeaanse groep. Hun acts zijn fantastisch alles op acrobatiek gebaseerd. Wat ik eng vind is het feit dat niemand gezekerd is. Vooral als ze drie manlagen hoog over de trapeze gaan. Motorcrossers lanceren zich vanaf een springschans metershoog door de lucht waar ze stunts uithalen. Werkelijk indrukwekkend. Het is allemaal erg vernieuwend. Ballen doe je niet gewoon op een tafel, maar in een perspex kooi, waarbij je gebruik maakt van de wanden. 
Het was meer dan de moeite waard al met al.

We verlaten Trier en rijden naar Donauwörth. In die buurt moet een fotowinkel zijn waar we willen kijken. Als we er heen gaan, blijkt het echter een groothandel te zijn die alles via internet doet. Kom je niet ver mee, want het is alleen maar kantoor en geen winkel.


Het gebied hier is vlak veel akkergrond. Mais voornamelijk, maar ook suikerbiet en aardappelen.
Het stadje Donauwörth is heel oud met allemaal fleurig gekleurde huizen. Leuk dat we het gezien hebben, zo Bayerisch.  En het fietsen door het vlakke land is een makkie.Vandaag veel gelopen 12 km in de bloedhitte. Tijdens de wandeling worden we verrast door een veldje wilde krokussen. Prachtig. Er is nergens een restaurantje om even uit te puffen en te drinken. Fred wilde naar een bos lopen, maar achteraf was dat nog verder. Mijn knie protesteert nog steeds hevig en het kost daarom dubbel zoveel energie. Maar we houden vol.
Morgenochtend wordt het weer slechter, dus tijd om te vertrekken, richting Bayerische Wald. Omdat de herfst al aardig kleurt willen we daar langer blijven. We hebben hier en daar al paddenstoelen gevonden,  ik kan me verheugen op een maaltje boleten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten