maandag 17 juni 2019

Zweden, Arvika.

Op dit ogenblik staan we in Zweden in Arvika op een camping. Dit is een bekende plaats voor kanoërs door het kanocentrum dat boten verhuurd, waarmee je een rondtocht van enige dagen kunt maken. In het verleden, toen de kinderen nog klein waren, was dit het uitgangspunt voor tochten met onze eigen kano. Sweet memories.
Gisteren stonden we nog in Noorwegen langs een meertje.  Fred heeft daar een verwoede poging gedaan om vis te vangen. Ik zat ernaast met een kop thee op een krukje. Bijna idyllisch alleen geen vis op het menu. Zelf ook nog een paar keer ingegooid. 






Net over de grens met Noorwegen staat een groot shoppingcentrum vooral op Noren toegespitst. De prijzen zijn hier lager en het is versassend druk. We kijken wat rond en genieten van een kop koffie en kopen een gebakje, om Noorwegen af te sluiten. 
Nu we meer zuidelijk zijn, is het land natter en nemen de muggen toe. Fred staat druk te zwaaien met zijn elektrische vliegenmepper, die ik ooit heb opgevoerd. Hij geeft een goede knal als een mug geraakt wordt en het ruikt meteen naar BBQ.





Net genoten van een heerlijke douche en zowaar Fred heeft zich na vijf dagen geschoren en ziet er niet meer uit als een echte zwerver.
De camping ligt aan een groot meer, met windkracht 6. Bij het opzetten van de tent begaf een stok het. Wij hadden van Freek, Fred’s zoon een wondertape rol gekregen. Die repareert de stok zonder problemen, dus dat is ook weer gefixed, al hebben we beide de pest in. Uiteindelijk is de tent nog erg jong, maar mogelijk heeft er iets niet helemaal goed gezeten. 
Varmland is beroemd om zijn meren en het groene karakter met duizenden dennenbomen. Ik hoop ooit nog eens wilde elanden tegen te komen maar die kans is klein,  denk ik.
Geen foto’s van de omgeving genomen dus deze zijn nog uit Noorwegen op de weg hierheen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten