zondag 29 december 2013

Tours- Bordeaux


Het is een druilerige dag dus een goede reisdag. We staan relatief laat op, maar maken dit goed door de koffie al rijdend te gebruiken. We willen richting Bordeaux in de hoop dat het weer daar iets beter is.
Al rijdend, denk ik terug aan mijn jeugd. We trokken als kind met de door mijn vader zelfgebouwde caravan, richting de Cote d ''Azur. Er bestonden toen nog geen péages maar twee baanswegen, het was een weg die slingerde door dorpjes. In de dorpjes stond op ieder hoek een flique, scheldwoord voor politie. En weh je gebeente als je maar een kilometer te hard reed, want de boetes waren toen ook al fors. Onderweg stonden we vrij, op de meest vreemde plaatsen zoals een kerkhof, een plein voor de kerk of ergens op een weiland.
Natuurlijk waren er veel minder auto's dan nu, autorijden was toen voor liefhebbers en de dokter. ( de jaren 50). Mijn vader was een early adaptor van de auto en een Amerikaan was weggelegd voor zigeuners en dokter Mighorst zoals de mare ging.
Mijn vader reed meestal, soms mijn moeder, op de voorbank zaten mijn zus en mijn broer. Ik zat achterin samen met mijn moeder. Ik herinner me de achterbank, omdat ik daar languit op kon liggen en slapen tijdens de reis. Verder zat ik vaak te breien en heel wat truien zijn zo gecreëerd. Verder leek de snoepvoorraad onbeperkt, waarschijnlijk om ons rustig te houden.
De tocht duurde drie a vier dagen. Op het moment, dat we door het rode Morengebergte trokken wisten we dat het strand nabij was. We stonden 6 weken vrij aan het strand van Ramatuelle, dat kon toen nog. Water werd aan de pomp in het dorp gehaald en gas hadden we bij ons. Hier leerde ik Frans spreken en snorkelen. Mijn vader was een fervent visser vandaar dat de boot ook meeging.


Hierbij een plaatje van de combinatie.

3 opmerkingen:

 1. geweldige nostalgie Ineke.

  kan me ook nog een tijd daarna herinneren dat je moeder met de grote Amerikaanse auto en een nog veel grotere caravan naar Spanje ging en als alles geïnstalleerd was, kwam je vader met het vliegtuig na.

  Geniet ze.

  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vandaag pas jullie blog gaan lezen. Vanmorgen toen ik wakker werd dacht ik aan jullie beiden met de Airstream. Ik ben gewisseld van computer scherm en was even jullie link kwijt...Wat schrijven en fotograferen jullie toch heerlijk. Het is zelfs leerzaam ;-) Goed om te lezen dat jullie een ``goede kerst saampjes`` hebben gehad. En dat jullie richting het zuiden rijden. Dat gevoel alleen al. Heel veel genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig die zon. Mijn tablet wil steeds in het Engels en Ik word er gewoon razend over. Iedere keer verbeterd het wat Ik schrijf. Wij waren in York - ook spanned en Hebben daar gordijnen gehangen en planken in de kasten gemaakt. Het weer is erg vreemd hier, warm met veel storm, maar dat zullen jullie wel op de tv gezien Hebben. OK Ik heb genoeg van steeds verbeteren. Volg jullie wel en Ben benieuwt on the weten how jullie TV week. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen