donderdag 26 december 2013

Vertrek

24 December,

Zondag rond twaalf uur vertrekken we. De laatste vuilnis geruimd, planten water gegeven, koelkast leeggehaald, caravan uit de garage gereden en ga zo maar door. Op, richting zuiden.
Het waait, we hebben een forse tegenwind, dat onmiddellijk resulteert in een fors toegenomen benzine verbruik.
Het is onrustig en inspannend rijden. Na anderhalf uur even rusten op een parkeerplaats bij een Mac Donalds. We willen de vakantie vieren met met koffie en een frietje en we hebben geen haast.
Fred rijdt het laatste stuk naar camping de Gavers te Geraardsbergen in Oost Vlaanderen, 30 km. onder Brussel. Met al ons getreuzel komen we tegen vier uur aan.

Het is doodstil aan de receptie, de slagboom is dicht, maar een bel biedt uitkomst. Na een paar minuten wachten in wind en regen, komt er een vriendelijke beheerder aan. Hij wijst ons een plaatsje en al snel zijn we gesetteld. Natuurlijk is het super rustig, want het weer nodigt niet bepaald uit tot kamperen voor de doorsnee mens. De camping heeft veel vaste staplaatsen en ziet er triest uit in de regen. Doorgezakte voorluifels, groen aangeslagen caravans. Een deel van de faciliteiten is gesloten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten