donderdag 4 december 2014

Extremadura tochten


We hebben prachtige tochten gemaakt, Eerst naar Garganta la Olla, dat in een dal ligt. Op de omringende bergtoppen is de sneeuw te zien. Bij het plaatsje aangekomen kunnen we niet verder,  We zetten de auto buiten het dorp neer en lopen het dorp in. Dat is maar goed ook want dit plaatsje is helemaal niet geschikt voor auto’s. Het is stokoud, super smalle straatjes. Een groter plein waar het gemeentehuis op staat en de kroeg.  Lemen huizen, die gepleisterd zijn. Opvallend veel restaurants, ik vermoed, dat dit dorpje een toeristische trekpleister is in de zomer.

De Postbode

 

De dag erop weer naar het park. Nog eens kijken naar de vogels en voor een stevige wandeling. We hebben geluk als onze moeite beloond wordt met een paar herten.

 Tegen de avond is er een fantastische zonsondergang. De hemel kleurt eerst blauw, via paars, naar oranje rood en is een grote vuurbal. Adembenemend.

 

Gisteren naar een waterrijk gebied geweest. We wilden nog wat vogels zien. Het gebied bij Saucedilla is ontstaan door de kerncentrale, die warm koelwater loost. Dit trekt watervogels aan die anders zouden doorvliegen. Dus wij eropuit. Het waait nogal en we zetten onze tarp op als echte vogelaars.
Fred in actie
 

We horen veel vogelgekwetter. Kwikstaarten, eenden, aalscholver, meerkoeten, futen, ooievaars en een gier zien we. Dat is natuurlijk niet echt bijzonder. Ook zien we een witte koereiger. Het is zo rustig aan het water en je hoeft even niets, alleen genieten van de natuur en de stilte. Onze lenzen zijn niet echt geschikt om telefoto’s te maken maar het idee is leuk. We hebben een kijker en de Petersons vogelgids ooit van mijn vader gekregen. Anders weten we ook niet wat we zien.
 

Vandaag de beslissing genomen toch door te rijden richting zuiden. Auto uitgemest. Was hard nodig. Caravan gepoetst, morgen zijn we er klaar voor.  Het is hier goed toeven en als het zonnetje schijnt komt het kwik tot een graad of 15-17, we willen toch weer iets anders zien.

Ik kan de provincie Extremadura aan iedereen aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten