donderdag 18 december 2014

Tifnit, onder Agadir


Camping Bakanou.

Vier dagen geleden zijn we hier gekomen, om even niets te doen. Tenminste……

Het was een enerverende reis, over de uitlopers van de Atlas. In de auto hebben we een benzine consumptie meter en die schiet door naar 29,8 liter per 100 km. Ons normale verbruik ligt rond de 16 liter/100 km.

Fred rijdt en zegt dat de caravan vreselijk trekt, dan zit je niet rustig meer. We stoppen de caravan op een parkeerplaats en kijken of de remkabel onder spanning staat. Dat is niet zo, dus weer verder. Nogmaals stilzetten en voelen aan de remvoeringen, ook even afkoppelen om te zien of hij goed rolt. De ene remvoering is lauwwarm de andere koud, Dat kan het ook niet zijn want dan zou die volgens ons warmer moeten zijn. Of hebben we het mis?

Zelf heb ik liever dat er iets met de auto is dan met de caravan. Auto’s kunnen ze hier maken van de caravan weet ik het niet.
 
Dit geeft rust.
 

Ik vraag Fred flink te remmen er is toch niets op de weg. Inmiddels het hoogste punt gepasseerd. Hij rijdt weer lekker hoor ik Fred zeggen. En het benzine verbruik zakt naar 9 liter per km. En dat blijft zo gelukkig. We weten niet of er echt iets mis was, het kunnen natuurlijk de lange stijgingen zijn geweest Iets om in de gaten te houden. Benzineprijs is 1 Euro per liter, dus daar is wel overheen te komen.

Gisteren zijn we naar Agadir gereden naar de garage voor de auto. De constante stroomdraad doet het niet, en we hadden al een zekering vervangen. Ze bekijken in de garage alles en komen tot de conclusie dat er nog een zekering kast zit, waar een kapotte zekering in zit. Dit ook weer hersteld voor 10 EuroJ.

In Agadir een bezoek gebracht aan de Vallee des Oiseaux, de vogeltjes vallei, een soort kinderboerderij met vogels. Lekker kunnen experimenteren met foto’s. De kleine papagaaitjes (Agapornis roseicollis) zijn heel sociaal en leuk om te zien. Ze zijn druk in de weer met nesten bouwen en elkaar lief te hebben. De paartjes draaien om elkaar heen. Echt leuk.
 
Een grote eend . gans?gaat uitgebreid in bad. Hij spettert er heerlijk op los, na afloop poetst hij zich van top tot teen en schut zich helemaal uit. Ik heb nog nooit een eend zo uitgebreid zien baden.

 
 
 
 
 
Tussen de middag heerlijk gegeten in een plaatselijk restaurantje en nog wat boodschappen gedaan en de alcoholwinkel bezocht. Even kijken wat ze daar in de aanbieding hadden, maar we hebben nog voorraad en met een biertje per dag gaat het niet echt hard. Onderweg heerlijke sinaasappel gekocht, 20 kilo, kleinere verpakkingen waren er niet. We onderhandelen heerlijk over de prijs en gaan met een goed gevoel naar huis.
Hij was er ook.
 

We blijven hier even staan, om rust te vinden en niets te doen. Het is tijd voor de zon, de zee nabij en een boek.

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten