woensdag 27 mei 2015

Weg uit Skye

 
We hebben onze biezen gepakt. Het bleek voor onze vriend niet mogelijk eerder een terug boeking vanuit de Hebriden te regelen. Het weer is zo bar slecht, dat wij geen zin hebben om langer te wachten.  Aan de Oostkust is het weer beter. We hebben  over het eiland gezigzagd, via allerlei kleine weggetjes . In de  galeries hebben we  prachtige waterverf schilderijen gezien met de beelden en dieren van het eiland. Sieraden en pottenbakkerskunst. Een schitterende plaid of een mooi vest gemaakt van wol. Wij komen bij toeval langs de studio van een fotograaf die mooie foto’s maakt van de bergen Tim Wilcock (www.timwilcock.com).  Veel  HDR foto’s  of met een lange sluitertijd. Hij moet vroeg zijn bed uit om al die zonsop en -ondergangen te fotograferen. Maar hij heeft het voordeel, dat hij terug kan als het licht goed is, vertelt zijn vrouw. Wij moeten het nu doen met een grijze lucht.
 

In Portree  vinden  we een wandelpad met uitzicht over de baai. Een roodborstje vergezelt ons en is tam. Hij wipt op de afrastering en kijkt ons aan. Dan vliegt hij weer weg en komt even later weer terug. Helaas heb ik het verkeerde filter op mijn camera anders had het een mooi plaatje opgeleverd. Na zessen lopen we de Indiër binnen om  een hapje te eten. Scheelt afwas en is gezellig en lekker.

Ruine op Skye.
 
Vanmorgen rond tien uur vertrokken. Een loodgrijze lucht hangt boven ons. De wind blaast onstuimig. De autoportieren zijn haast niet open te houden. Op de meren verschijnen schuimkopjes het water wordt opgestuwd. We laten Skye achter ons bij de brug van Kyle en rijden de bergen in, die de naam de Five Sisters hebben.  De mist hangt rond de toppen als een deken met een zware schaduw. De sneeuw is nog niet verdwenen, wat een prachtig gezicht. De gele bloemen, die ik eerst voor berm hield, (maar de struik heeft dorens, dus het moet iets anders zijn) steken af tegen de grijze achtergrond. Het seizoen loopt hier achter bij dat van ons, want het gras vertoont nog veel bruine plekken en de bladeren zijn nog niet geheel tot wasdom gekomen.  De temperatuur is rond de tien graden, maar de wind is ijzig koud.

Five sisters
 
Als we een mooi plekje zien proberen we te stoppen om foto’s te maken. Maar de regen spettert op de lens en dan schiet het niet op met waterdruppels die als lensjes gaan werken. Onderweg nemen we nog snel een kijkje in een whisky stokerij. Wat is dat spul duur, gelukkig vinden we het geen van beiden lekker. De whisky lucht komt je tegemoet, dat vind ik niet zo erg. Langs de A9 vinden we een afslag naar een gehucht Trinafour Sawmill. We moeten de A9 daarvoor oversteken plus de rivier Garry. De brug is breed  7 foot 6 inch, onze Airstream 230. Leuke puzzel. Kunnen we er over??

Wij hebben ons plekje voor vannacht gevondenen, het is prachtig. Paarden in de wei, schapen rond de caravan en de rivier vlak bij.

Het spoor ligt boven ons en eens in de zoveel tijd komt er een boemel langs. De diesel laat een dof gebrom horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten