maandag 19 september 2016

Keulen, 17 September.De Photokina, een grote fotobeurs, wordt om het jaar in Keulen gehouden. Wij zijn er nooit geweest, maar het schijnt gigantisch te zijn. Veel te zien en te doen, dus hebben wij er in de voorverkoop, tickets voor besteld.
Het verzet onze gedachten, want door alles wat er de laatste maanden gebeurd is rond de dood van Marcel zijn we emotioneel en fysiek best moe. Het is zo een vreselijk verlies, waar je niets aan kunt veranderen.
We hebben ook leuke dingen gedaan. Gewandeld en gefietst. Met de (klein)kinderen gekampeerd en Fred zijn 65ste verjaardag gevierd. Geklust bij Merel, want daar moet ook nog veel gebeuren. Fijn dat Fred, Steef en Freek meegeholpen hebben, geeft echt familie gevoel.  Ik was in de gelegenheid een foto workshop te volgen in de verlaten Donge centrale van Essent. Het is raar om in zo een verlaten complex rond te lopen, waar de machines nog volop staan te glanzen. Zelfs de directie kamer was intact en de ordners stonden in de kast. Op een plank lagen de CD’s met daar op het kwaliteits systeem. Alles overbodig want het nieuwe Essent gebouw staat 500 meter verder. Mooie hoge ruimtes, de zolder was door duiven in beslag genomen. Een fantastisch model maakte het plaatje compleet. Wat is dit toch leuk om te doen.
Na de gebruikelijke inpak sessie van de caravan, op richting Duitsland. Het rare is dat het weinig uitmaakt of je nu een dag weggaat of twee maanden. Behalve de wasmachine en de generator neem je weinig minder mee. Bij vertrek giert de auto als een hese boer, doordat het differentieel nog steeds kapot is. Af en toe heb ik het idee dat het niet lang duurt voordat de moeren rond onze oren vliegen. Gelukkig gaat er een ander differentieel in voordat wij naar Parijs vertrekken. Onderweg genieten we van een lekkere kop koffie en rond een uur of half drie zijn we op de camping aan de Rijn, zo een 5 km van Keulen Centrum. Goed te fietsen dus.
Zondag hebben we afgesproken met Monika en Harrald, Duitse Airstream vrienden. Monika heeft heerlijk gekookt en ze wonen in een fantastisch appartement. Een oud huis dat niet gebombardeerd is met mooie details en grote hoge ruimten. Het is echt gezellig en we kletsen lekker bij.
 
Moderne tijd in de kerk.
Vandaag stond, volgens ons, de Photokina op de lijst, maar ja, blijkt hij pas morgen te beginnen. Mijn skills tot secretarieel werk zijn dus niet toegenomen, sinds ik thuis ben.
Ik dacht nog dat de bewaker bij de poort een grapje maakte en mij in de maling nam, maar nee de realiteit achterhaalt me.
Nu is er in Keulen altijd wat te zien. Er zijn horde toeristen en attracties. 
We doen een rondje stad en scoor ik een nieuw grijs vest. Waar het vorige is gebleven mag Joost weten want het blijft onvindbaar. Gisteren waren we al de Dom ingelopen maar alle bruggen zijn ook de moeite waard evenals de buurt bij het staton. Morgen een nieuwe poging om de Photokina te bezoeken. Helaas hebben we straks geen internet meer. Deze drie dagen lopen straks af en ik wacht even met bijkopen. Kijken of ons Engelse account nog wat data kan leveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten