donderdag 2 januari 2014

van Riaza naar Santa Elena (Jaén)

We staan op tijd op, maar helaas de campingbaas is er nog niet. Dus even wachten, want er moet nog afgerekend worden. Het regent weer en de mist hangt laag. Natuurlijk is het winter want we zien de sneeuw op de toppen liggen, maar deze continue regen is niet echt lekker. Dus maar weer verder naar het Zuiden in de hoop op beter weer. We zitten zo een honderd kilometer boven Madrid. Het landschap is heuvelachtig met dorpen.

We nemen een grote boog langs Madrid. Eigenlijk hadden we naar Madrid gewild, maar het weer nodigt niet uit. Er is altijd nog een terugreis.
 
 

 

Onder Madrid wordt het landschap glooiend veel minder bewoond. De boden laat een rijke schakering zien van okertinten. Her en der komt pril groen naar boven. Samen met de zeer bewolkte lucht geeft dat een mooie combinatie. Land wordt in cultuur gebracht, er zijn olijven boomgaarden en wijngaarden. Sherry is een product van hier. Echt spannend is het niet, maar we schieten lekker op.


 
We komen aan op camping Despenaperros in Santa Elena. De omgeving moet hier in het voorjaar en in de herfst prachtig zijn, nu ligt het er triest bij. Er zijn meerdere mede campeerders, wij staan naast een enorme dubbelasser. Allen op naar de trek naar het Zuiden.
 
Bedankt voor alle lieve wensen, die we voor 2014 mochten ontvangen. Het is fijn te weten, dat je in een ieders gedachten bent. Dat houd je connected:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten