woensdag 19 februari 2014

Van Tifnit naar Tafraoute


Vandaag zijn we verhuisd naar Tafraoute. We hebben afscheid genomen van Mijnheer Bakanou en zijn vrouw Claudy. Het was een hartleijk afscheid en we verzekeren ze dat we terug komen. In-shalla. In het totaal zijn we 27 dagen op de camping gebleven en hebben vier keer de zondags borrel meegemaakt. Claudy serveerde een heelijke salsa van aubergine en schonk daabij home made Sangria. Heelijk zoet met verse stukken sinaasapels. Ga ik thuis ook eens doen voor een feestje.

We rijden al snel de Anti- Atlas in. Het is een heerlijk zonnige dag met hoge temperaturen. De wind die ons afgelopen week zo teisterde is gaan liggen.

In anti-Atlas wonen Chleuh stammen in burchtachtige nederzettingen. De stammen zijn rond 1930 door de Fransen tot elkaar gebracht en is er vrede gesloten. Tafraoute ligt in een dal omgeven door reusachtige granieten bergen.

 
 


 We rijden diverse passen met een hoogte tot 1800 meter. Het uitzicht is spectaculair ik blijf dit steeds herhalen, maar ik kan het niet beschrijven zo mooi als het is.



 



Het voorjaar dient zich aan en overal bloeien de amandelbomen. Je voelt je net een dagjes mens dat een kersenroute rijdt. We stoppen meerdere keren onderweg om een foto te maken of gewoon te genieten van de absolute stilte en het uitzicht. De weg is erg smal. Als je een tegenligger treft moet je behoorlijk naar het randje van de weg uitwijken. De afgrond gaapt en een vangrail ontbreekt.

We strijken neer op camping La Vallee. Morgen willen we Tafraoute in, om te zien of het festival al begonnen is.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten