woensdag 23 september 2015

Airstream Gathering, Zonhoven België,

 
Al heel lang geleden hebben Kai en Pieter het initiatief genomen een gathering te houden in Zonhoven op camping Holsteen in België, vlak onder Eindhoven.

 De echte Europese gathering vond dit jaar plaats in Venetië, midden in het hoogseizoen en voor velen een te dure aangelegenheid. Doordat de Airstreams zwaar zijn, meer dan 3000 kilo is geen uitzondering, gebruiken de bijbehorende auto’s ook een flinke slok. Gelukkig zijn wij klein met onze 1700 kilo.

We vertrokken vrijdag de 19de aan het begin van de middag. Zo ver was het nu ook weer niet. Inpakken blijft een stressvolle bezigheid. Het huis wil je schoon achterlaten en er moet van alles mee. Kleding, toiletspullen, kussens, controle op de voorraad  en ga zo maar door. Ondanks onze paklijst vind ik het veel werk. Maar als je eenmaal weg bent, valt die stress, na de eerste dag weg.

De reis liep, tot vlak voor Zonhoven, voorspoedig. We hadden enige discussie over hoe te rijden en Fred was ervan overtuigd dat het zo een dikke 120 km was. De navigatie gaf 180 kilometer aan. Dus de navigatie van de vrachtwagen mode afgehaald en meteen kwam er een waarschuwing, dat er een onverharde weg in de route zat. Dat klopt, want de camping ligt aan een zandpad. Dus toen we opeens  rechtsaf moesten, aarzelde Fred niet om een bospad in te duiken. Ik had nog een protest, want het was echt een bospad en door de aanhoudende regen veranderde dit in een blubber pad. Volgens mij onbegaanbaar voor normale caravans en auto’s.

Weer bewees de Mitsibishi zijn trouwe diensten over de 4 kilometer  hart verzakkende hobbels en bobbels. Al snel was de 4 wheel drive niet voldoende en moest tractie control ingeschakeld worden. De vier wielen krijgen dan individueel grip, geloof ik. De auto gleed van links naar rechts met de Airstream erbij. Oei en we hebben zo weinig hoogte onder de Airstream, slechts 15 cm.

Nu ja we zijn erdoorheen gekomen zonder kleerscheuren en met een heleboel modder her en der. Het half uitgebloeide heideveld, dat onze capriolen gade heeft geslagen lag er prachtig bij.

Op de camping stond ons een warm welkom van de Airstream vrienden te wachten, met als volgende vraag, hoe wij in hemelsnaam de Airstream zo onder de modder gekregen hadden. Natuurlijk was er via Zonhoven een betere aanrij route, maar ja…….


 
Het was een heerlijk weekend, veel nieuwe vrienden gemaakt. We hebben gelachen en elkaars Airstreams bekeken. Er zijn heel veel stokoude modellen, die men opknapt, met een bijbehorend jaren 50 interieur. Echte juweeltjes. Een oude Airstream in Amerika koop je tussen de 3 en 6000 Euro. Opknappen en verkopen is big-business. Alleen moet je wel rekening met de bijbehorende auto houden, want dat is belasting technisch echt niet leuk in Nederland. Wat zal ik blij zijn, als ze de wegenbelasting in Europa op een lijn trekken. Voor een gelijke auto betaal je in Spanje 80 Euro per jaar, die kost hier minstens 1200 Euro. Ongeveer hetzelfde geldt voor Engeland en Duitsland.

Iedere avond hebben we een groot kampvuur gebouwd en lekker buiten gezeten. Ervaringen uitgewisseld, tips doorgegeven en nieuwe mensen leren kennen. En dan kom je ook die bijzondere mensen tegen, zoals Emma en Nigel. Zij verkoopt en ontwerpt kleding in de 50ger jaren stijl. Loopt er zelf ook in rond en gaat met hun Airstream naar festivals om een en ander te verkopen. Caroline verkoopt make-up in haar wagen, die ze als tentoonstellings wagen gebruikt en Kai heeft een tatoo shop, Monica en Harry trekken de wereld rond terwijl ze software apps ontwerpen  en ga zo maar door. Iedereen met de gedachte leve de vrijheid.

Emma met haar 50jaren Airstream.
 
Maandag zijn we als een van de laatsten van het veld gegaan. Jammer dat het weer voorbij is. De volgende meeting is eind Juni op de Hebriden, we gaan ervoor, als het binnen ons reisschema valt.

Nu staan we op een NCC terrein in Geulle, Limburg. Het regent al twee dagen en het is behoorlijk nat. Gisteren naar Maastricht geweest en een kijkje genomen in de Bookshop Dominicanen. Volgens Fred een goed gebruik van een kerk. Door de regen geen foto’s gemaakt en een stad boeit me niet echt. Wel lekker koffie gescoord bij een Nespresso winkel. Je kunt  gratis proeven, favoriet van ons pensionados. Jammer dat alle grote steden zo veel hetzelfde winkel aanbod hebben en de mooie huizen daardoor misvormd. Het publiek in Maastricht is wel een extra blik waard, want ze lopen er tiptop bij.

Nu weer regen, regen, regen. Vandaag gewoon even niets doen. Fred aan het lezen, ik PC opschonen en nog wat studeren in een boek dat ik heb liggen over belichting.

Morgen mogelijk naar Aken of iets anders. We zien wel. Ik wil in ieder geval lopen in het Gerendal en even langs “papa”. Hij is hier uitgestrooid.  Eind van de week weer terug en eind volgende week richting Emmeloord. Ik ga weer een fotocursus doen, hiep hoi.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 opmerkingen: