woensdag 5 juni 2019

Richting Trondheim.


De laatste overnachting was in Mauvanger ergens langs de E6. We rijden richting Trondheim met als doel een Helsport outlet center, waar we willen kijken. Waarom? Helaas begeeft onze tent het stukje bij beetje. Opeens zei het doek langs een rits krak. Het is vergaan. Ook hebben we al lekkage gehad, die weer dicht gespoten met impregneer. Maar toch ook een 35 jarige tent heeft een einde. Jammer want hij is wel mooi. Niet echt handig met zijn enorme hoeveelheid aan haringen en dus een langere opzettijd. We denken aan een nieuwe tent. Of we die ook echt kopen is afhankelijk van de prijs. 
Dat avontuur gaan we morgen beleven. Nu even de tocht hierheen langs de Doverfjell.





Wederom een ruig berglandschap met sneeuw. Veel wild stromende riviertjes die zich een weg banen tussen de sneeuw of ergens onder de sneeuw verdwijnen. Op sommige plaatsen is het zicht beperkt. Ik heb medelijden met de touringcar vol grijze toeristen die daardoor weinig zien. Bij een picknick plaats zetten we onze tent op. s’Avonds giert de koude wind langs de tent, we staan immer hoog in de bergen. Met ons gaskacheltje aan is het uit te houden, maar die gaat natuurlijk uit als we naar bed gaan. En dat is koud.
De volgende dag weer verder. Het regent tijdens het inpakken de tent druipt. Onderweg passeren we  een Stavkirke in Heidal en brengen een bezoek. Het is prachtig van binnen, mooie kleuren en veel houdsnijdwerk. Indrukwekkend.






s’Nachts vinden we een plekje in de buurt van een pelgrims route. Fred maakt een praatje met een pelgrims stel. Ze overnachten in hostels en hebben heel weinig bagage bij zich. Bij het meer is een stookplaats. Er liggen  kano’s en er is een poepdoos toilet met WC papier. Kom daar in Nederland maar eens om. We zitten een tijdje naar het meer te staren de rust is overweldigend.






We hebben al zoveel watervallen gezien, van klein naar groot dat het bijna normaal wordt.
Vandaag een park waar oude grafheuvels liggen bij Opdall bezocht..
Het is een verstild bos met oude bomen en een heel speciale sfeer door de heuvels. Vroeger is hier veel gegraven en zijn er zwaarden, speren en gebruiksvoorwerpen gevonden. Alles is overgebracht naar het museum in Trondheim, maar daarmee is ook schade aan het landschap aangebracht. Ik vind het mooi en kalmerend. Ik kan me zo voorstellen dat je hier begraven wilt worden. Denk eens aan vroegere tijden toen dit in gebruik was. Prachtig toch.


Vannacht slapen we bij de Grana rivier op een zandafgraving. Het is op deze plek niet echt makkelijk om aan water te komen, dit is de eerste rivier die niet overvloedig stroomt. We drinken water uit de rivier, maar dit water zullen we moeten filteren. 
We koken over het algemeen erg makkelijk. Vandaag bruine bonen met appelmoes en gebakken kabeljauw. Of tortellinies met sla en een ei. Het is altijd lekker, het zijn typische snel klaar camping maaltijden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten