dinsdag 9 november 2021

Via de Peer Gynt Wegen naar Vänersborg.




Het heeft de hele nacht gevroren. Door de vele regen is de weg veranderd in een ijzige blubber partij. Dit wordt erg voorzichtig rijden max 30km. Ondanks onze dikke banden, met de aanduiding Mud en Snow (ook op de trailer) voelt het niet echt lekker. Het uitzicht maakt veel goed. De optrekkende mist zorgt voor een surrealistisch beeld over het waterige, vlakke landschap. De weg loopt over een plateau van 900 meter hoog. Het waait, met soms een spatje zon en regen natuurlijk. We overleggen even over de route en besluiten om zo snel mogelijk naar de grotere weg te gaan, waar het beter is, in ieder geval asfalt. Het valt ons reuze tegen van de banden, die we voor het weggaan nog vervangen hebben. Leuk voor meer normalere omstandigheden, maar hier niet tegenop gewassen. Weer een leerpunt, voor een reis onder meer extreme omstandigheden.  We zijn nog lang niet uit gekampeerd .


We vinden tegen vijf uur een plekje aan het Vänernmeer. We hebben een app waar we info op vinden voor camper plaatsen in de natuur. In de beschrijving staat, dat hier vaak campers zijn, wat zo is, want we hebben nu regelmatig buren. Het meer is kraakhelder dus prima als (af)was water.

Bij een poging water te halen in het meer, raakt de knoop van het touw los, daar drijft de emmer. Hij komt aangelopen voor zijn bijl, want hij heeft een lange stok nodig om de emmer naar de kant te loodsen. Pak toch een tentstok, die kun je ook lang maken. De stijger, ligt zo een twee tot drie meter boven het water. Gelukkig werkt dat, de emmer is ook weer thuis. 






 Drinkwater halen we bij de benzinepomp. Dat is overal goed geregeld. Bij een pomp kun je ook altijd naar de Wc, gratis en schoon. Aangezien we zo langzamerhand huiswaarts moeten, (niet echt willen), blijven we hier een paar dagen luilakken. Het plaatsje Vänersborg, heeft een Tourist Information en na een bezoek zijn we op de hoogte van de twee natuur reservaten in de omgeving. Plus er is een Eland museum, dat we bezoeken. Hier wordt alles omtrent de Eland uitgelegd, de geluiden die hij maakt, hoe hij hoort, wat hij ziet etc etc. Ik wist niet dat hij zijn horens in de zomer verliest.

Er hangen oude prenten, plus er is video over de eland jacht, met de koning. Ze bereiken het gebied met een open stoomtrein, het ziet er allemaal heerlijk kneuterig uit. 

Na afloop rijden we verder het gebied in. Ik spot een eenhoorn in de boom. 






Helaas geen eland gezien. Na een lekkere wandeling, terug naar het kamp. De kachel brandt in de tent. we eten de zoveelste IJslandse maaltijd. die zijn echt succesvol en zo klaar. Daar ga ik me de komende tijd nog meer op concentreren. 

Er is een grote tweedehands winkel, open op donderdag. Er staat een prachtige bank, helaas niet mee te nemen. Wel een “nieuwe” waterketel, het ding van ons heeft zijn tuitje verloren.    





Zo tuttelen we een paar dagen door, voor we naar huis vertrekken. Thuis valt er veel te doen. Fred wil de kachel inbouwen en we willen zien of er een kleine boiler in de trailer te plaatsen is. 


   



Geen opmerkingen:

Een reactie posten