dinsdag 3 januari 2023

3 Januari, La Ferté Macé, een boeren camping, die toch niet open is.


Eergisteren zijn we naar Landernau gegaan. Een oud stadje 18km ten Oosten van Brest. In de 16de eeuw tot en met de 18de eeuw bloeide hier de linnen nijverheid. De producten vonden aftrek in de zijlmakerij, leger tenten en hangmatten. Ze gingen in 1821 het industriële tijdperk in, met stoommachines. Helaas was katoen goedkoper, hetgeen de ondergang van de industrie betekende. De stad heeft zwaar onder de tweede Wereldoorlog geleden, met een actief verzet tegen de Duitsers. Édouard Leclerc is in Landernau geboren. Hij is de oprichter van de grote supermarkt ketens in Frankrijk. 

De huizen in Landernau  zijn gemaakt van natuursteen, nu bedekt met mos en alg. Omdat het zondag de 1 januari was, waren alle winkeltjes dicht. De straten verkeren in Kerststemming. Leuke versieringen het en der. 









De volgende dag afscheid genomen van de camping. We wisten dat het even droog zou zijn, dan is inpakken wel zo lekker. Het is niet mogelijk de tent drogen, daarvoor is alles echt te nat. Dit is wel slecht voor  de voortent ivm het ontstaan van schimmels. We vouwen de voortent losjes op en dan de dakkoffer in, samen met een nat grondzijl. Fred zijn luifel gaat bovenop in zijn eigen hoes, de keuken tent op het aanrecht. We gaan richting huis. Het is echt te nat en overal blubber.



We steken dwars door Bretagne over kleine weggetjes. Het land is heuvelachtig. Veel cultuurland maar ook bossages. We vinden een plekje op een   bij een kerkje. We maken een wandeling en wat foto’s. Het avondlicht is mooi. ‘s Ochtends ben ik vroeg wakker. Het is zo mooi buiten met de opkomende zon.






Vandaag weer verder. We vinden een plaatsje op een boeren camping. Hij is open, maar er meldt zich niemand. Ook niet op het telefoon nummer. Er staan wat lege caravans, daar kan die van ons best bij. 

En natuurlijk regent het en dat is zo vervelend. Er schijnt geen verandering in het weer te komen, dus is de weg naar huis de enige optie. Fred wilde nog zo graag langer blijven. Hij vindt de regen geen probleem en is regelmatig nat. Mijn held. Ik ben er wel klaar mee. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten