zaterdag 7 februari 2015

Quinta de Odelouca.

We zijn zeer rustig aan het inpakken en opeens krijg ik gezelschap. Een roodborstje zit op de drempel en kijkt me aan, van heb je nog iets voor me. Helaas niets en hij hipt weer verder. Even later komt hij weer terug. Weer vangt hij bot en vliegt weg. Als ik de badkamer aan het opruimen ben, zit hij tot mijn verbazing binnen op de bank en laat daar natuurlijk een spoor achter. Nogmaals zeg ik hem dat de Airstream een mooie caravan is, maar niets voor jonge vogels, waarop hij naar buiten vliegt.Net buiten  Isla Cristina, komen we langs een lagune waar volop flamingo’s staan. We zijn zo verrast, dat we geen tijd hebben om een foto te maken, want stoppen kan niet langs deze doorgaande weg.

De volgende stop is slechts 130 km verderop. Midden tussen de heuvels van de Algarve ligt een Nederlands camping. De eigenaren Thea en Bert hebben de sprong naar Portugal gemaakt.
 
Het is een prachtige camping, met grote terrasvormige plaatsen.  Het sanitair gebouw is goed onderhouden met vloerverwarming. Op de camping is een waterzuiveringsinstallatie, waardoor zij in hun eigen behoefte kunnen voorzien.  Wat een verschil met een Marokkaanse camping. De aanrij route is heftig, over een verhard kronkelig zandpad. Maar dan sta je ook in een prachtige vallei, aan een kant begrenst door een stuwmeer.
 

De rivier de Odelouca dankt haar naam aan een legende. Een Moorse prinses werd verliefd op een Christelijke prins, die aan de andere kant van de rivier woonde. Tegen de wil van haar vader in, probeert ze haar prins te bereiken. Helaas viel ze toen in het water en verdronk. Toen het bericht haar vader bereikte riep deze wanhopig uit: ”Oh! de louca!!....”(Oh de dwaze!)

In de vallei liggen meerdere dorpjes die lokale producten verkopen, honing, olijven en kurken, gemaakt van kurkeik.

Het duurt jaren voordat de bast kurk rijp is.
De lokale flora en fauna bestaat uit, mini irissen, orchidee├źn, de pimpernel, affodil, munt, lavendel, tijm en cistus en vele andere plantensoorten. Verder zijn er haviken, sperwers, verschillende soorten adelaars, leeuweriken, distelvinken, bijeneters, wielewalen en nachtegalen. Dus een gebied om te bezoeken.

 
Ondanks het feit dat de zon schijnt, is de wind gemeen koud. Dit weerhoudt ons er niet van een lekkere wandeling door dit mooie stukje Portugal te maken.
De geplande route

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten