donderdag 16 maart 2023

Duitsland maart 2023.

 16 maart 2023.



Maandag 13 maart vertrokken richting het Bayerische Wald. Daar zou de zon vanaf woensdag volop schijnen. Thuis is het weer triest. We zijn in 2017 in het Bayerische Wald geweest, met uitstapjes naar het grote dierenpark en de glasfabrieken van Zwiesel. Voorts wilden we de auto testen, want vlak voor de vakantie gaf hij een motor storing aan. We hebben geen zin in problemen als we in IJsland zijn. 

Fred was de huissleutels plus autosleutel kwijtgeraakt en ik heb vreselijk lopen zoeken. Zeker alsjeblieft weggaat wil je weten waar ze zijn. Zondag de 12de naar Vries gereden om de kleinkinderen en kinderen te zien. Het is een behoorlijke afstand. Het eten was heerlijk, we zijn echt verwend en zo fijn en gezellig. Tegen 10 uur s’avonds thuis. 

Er moet altijd van alles op het laatste moment. Koelkast leeg, waterkranen dichtdraaien, afval verwijderen, kussens meenemen, opladers inpakken en ga zo maar door. Toen ik de plastic bak leegde kwamen de sleutels terecht. Opluchting alom. We lunchen thuis en rijden daarna weg. Erg opschieten doet het niet en we stoppen 200 km verderop op een mooie parkeerplaats. Het is hier heerlijk rustig. Veel wandelaars lopen langs met honden. We maken ook nog een ommetje richting dal. Lekker stijl naar beneden en hijgend naar boven.Tegen negen uur is het uitgestorven. We worden getrakteerd op een mooie zonsondergang. 




De volgende dag vroeg uit de veren om kilometers te maken. Het is vreselijk weer, nat met sneeuw, aardig koud. Langs de weg grote zonnepaneel velden. 




We belanden tegen de avond op een camping in Frickenhausen, iets boven Neurenberg. Omdat het zoveel geregend heeft zijn alle campings ook blubberpoelen. Er is een uitgebreid sanitair blok dat goed verwarmd is. Plus een heerlijk warme douche. De temperatuur zakt behoorlijk in de avond tot -5 graden. We hebben de accu’s van onze fietsen en alle reserve accu’s, elektrische tandenborstel etc. in de caravan gezet. De diesel kachel draait aardig hier en houdt de boel warm. Zo voorkomen we ook dat het water bevriest in de tank. 




We hebben we een verwarmde lunchbox gekocht. Tegen de middag de bevroren spaghetti met zalm erin. Plug in de auto aansteker en tegen de avond een kant en klare warme maaltijd. Sla erbij, geweldig. 

Vandaag de aardappels erin gezet en die werden zowaar gaar. Mooie schnitzel erbij met doperwtjes, die ik eerder gedroogd had. Dit is straks ook een uitkomst voor IJsland.

De weg naar Frauenau over de A3 was een grote file. Stilstaan en weer een beetje rijden. Ik heb een leesboek op mijn schoot gelegd, zo weinig schoot het op. Een kilometers lange rij vrachtwagens. Soms moest er een chauffeur plassen, die zette de wagen stil, deed zijn plas en reed weer verder. Er stonden ook grote vrachtwagens op de vluchtstrook, gewoon om te rusten. Uren duurde de file en over die kleine 200 km hebben we de hele dag gedaan. Boek ook uit. 




Uiteindelijk aangekomen op plaats van bestemming. Caravan geplaatst, afgekoppeld en toen ging het mis. Op de een of andere manier is de stekker van de caravan achter de trekhaak gekomen. Ik had hem in de houder gezet, maar de kabel is stijf. Mogelijk is hij toen teruggeklapt over de trekhaak. Toen ik de auto wegreed, was Fred even weggelopen en toen was het gebeurd. De hele electrische bedrading aan flarden. Dwz geen lichten die het doen op de caravan. Zonder remlichten kun je niet rijden. 

Fred heeft vandaag uren onder de caravan gelegen, hij kon het wel maken. Uiteindelijk heb ik de verzekering gebeld. Morgen wordt de caravan opgehaald en naar een garage gebracht. Nu maar hopen dat ze hem kunnen maken, anders wordt het een hotel overnachting. 

Maar de zon heeft vandaag zich laten zien en met een boek onder de luifel was het aangenaam vertoeven. Morgen zien we wel weer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten