maandag 26 december 2022

Ten noorden van Brest. Camping La Récré des 3 Curés.

We staan nu al meer dan een week ten noorden van Brest. Prima camping. Genoeg elektriciteit om een kacheltje te laten lopen. Ook hebben we de hout kachel geïnstalleerd. Hij snort lekker en geeft een aangename warmte. De grote tent staat op en vooral met de vele regen is dit aangenaam. 

De winkels zijn helemaal in Kerstsfeer. Krab koop je bij de Aldi. Waanzinnige toetjes in de aanbieding. Enorme dozen met bonbons en chocolade, heerlijke kazen, prachtig vlees en volop exotisch fruit. Wat een rijkdom. Voor de Kerst kopen we een kant en klare paëlla, met kip en vis. Flesje wijn erbij en chocolade mousse toe. Vooraf wat gerookte zalm, kaas en paté bij de borrel. Bij de koffie een Schippertje, likeur gekregen van de Sint. We komen dus niets tekort. 








Op de dag maken we tochtjes naar de kust. Fred is bezeten van vuurtorens,  die staan hier volop. Tijdens de vloed beukt de zee op de rotsen en spatten de golven uiteen. Wat een kracht. Bij eb komen grote schelpen tevoorschijn, duizenden pieren wurmen zich door het zand mooie hoopjes kronkel- zand achterlatend. Vandaag was het zowaar een zonnige dag met slechts een miezerig buitje.


 




Met het campingleven schijn ik altijd een douche te treffen, die het òf niet doet, òf waarvan  de kop naar beneden valt, òf koud water geeft, òf halverwege stopt. Daar sta je dan poedelnaakt kou te lijden. Fred heeft altijd geluk en komt terug met verhalen over een warme douche geen kou of ellende. Ik baal van de drukknoppen die je moet indrukken om water te krijgen. Je moet ze of honderd keer opnieuw indrukken of ze zijn zo strak dat je doodmoe ervan wordt. Geen succes. Zo langzamerhand krijg ik een camping douche fobie. Dus heb ik besloten om me gewoon bij de caravan te douchen. We hebben warm water en een douchekop met een 12 volt pompje doet de rest, met een emmer heet water. En ondanks het feit dat je min of meer buiten staat in de keuken tent, is het warmer dan zo een groot sanitair gebouw. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten