donderdag 22 februari 2024

Op naar Alquézar

 De Pyreneeën zijn prachtig. De volgende dag rijden we de bergen in. Op de achtergrond de besneeuwde toppen van de hoogste pieken. We hebben een kaart met daarop een route aanduiding over de verschillende toppen. Heftige haarspeldbochten, veel stijgen en dalen. Wat is het hier mooi. In de lucht cirkelen af en toe gieren, ik hoor ook veel vogels. We vinden ergens een parkeerplaatsje en in een beekje gevormd door smeltend water, drijft heel veel kikkerdril. Echt veel, Fred graait er met zijn handen in, ik griezel ervan. Verderop vindt hij een dode ree, bah. We waren al eerder herten tegengekomen, deze heeft het niet gehaald.


.


Oloron is een middelgroot stadje. Veel levensmiddelenwinkels, een Lidl, geliefd om zijn brood en yoghurt, maar ook een spullen winkel à la Action. Ongelooflijk wat een assortiment, leuk om er doorheen te lopen. 

We zijn vijf dagen in Oloron gebleven, iedere dag een andere tocht gemaakt en genoten van de bergen. 

Net als we besluiten nog verder de Pyreneeen in te trekken, krijgen we het bericht van onze lieve buurtjes, dat we zware sneeuwval en storm kunnen verwachten. We zaten al een paar uur in de auto, dus we zijn weer omgedraaid. We hebben geen sneeuwkettingen bij ons en zware sneeuwval vind ik niet prettig. 


.




Na het raadplegen van verschillende weer apps, trekken we richting kust, die van de Costa Brava. Daar zou het beter zijn. 

We belanden in Alquézar. Het doet hier erg mediterraan aan, met bloeiende amandelbomen afgewisseld met olijven. De goudgele kleigrond is droog, met sporen van waterloopjes. Het heeft iets weg van Toscane.

We wandelen naar het stadje, dat schijnbaar een toeristen trekpleister is. Veel kleine straatjes, authentieke gebouwen, een kerk en een enorme rotswand waar het stadje tegenaan gebouwd is. Het is een behoorlijke klim, goed voor het lijf. 

Alle restaurantjes zijn gesloten tot vijf uur, dus die kop koffie wordt vergeten, het is pas drie uur. Het is even wennen, de lokale sluitingstijden. 

De komende dagen daalt de temperatuur richting het vriespunt. Zondag sneeuw. We blijven hier staan om dat af te wachten. (Voorlopig plan). Daarna zien we wel weer verder.




.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten