maandag 13 september 2021

Afscheid van de Airstream.

 Omdat we verleden jaar goede ervaring hadden met de tent op de Shetland eilanden, kwamen we tot de conclusie dat het voor ons geen zin had de Airstream aan te houden. We hadden al zoveel kosten te verduren gehad. We waren er klaar mee. Hij was snel verkocht. In maart hebben we een week gekampeerd in Heerde, maar de temperatuur lag rond het vriespunt. Dat was voor mij echt te koud, dus kwam mijn wens om warm te slapen. 

De eerste optie die we vonden, was een Crawler een stoer off road kar gebouwd in Turkeys. Maar al snel kwamen er problemen om de hoek kijken, betreffende import en kosten, dat het een zeer dure aangelegenheid werd. Wel mooi die wagen maar toch te gek qua prijs. 

Toen vonden we een Poolse off-reader. Hij ziet er erg mooi uit, met een zeer stevig ongeveer chassis. Hij zou eind mei geleverd worden. Steeds werd deze datum uitgesteld en een andere belofte gedaan qua levering. Eind juli hebben we deze opdracht ingetrokken, want als het zo moet zit je ook met je garantie. 

Nu stonden we nog met lege handen. Bij Henk Pen stond nog een Hero Ranger te koop. Een basis model. Zonder allerlei toeters en bellen, zoals een luifel, een kachel en zonnepanelen. Leverbaar hals September.

Deze knoop doorgehakt anders werd het pas volgend jaar.

Als badkamer hebben we een paraplu tent. Een heel handig systeem, waarmee je in no-time een tentje neerzet. Hier komt de porta potti (WC) in plus en douche op de accu.  Ik maak hem passend en windvrij.

We hebben een grotere luifel die bij mooi weer zonder wind dienst doet over het keuken gedeelte of als zij-luifel. De Hero Ranger is niet meer dan een bed op wielen met een keukentje. Wel een groot lang bed 152x210. Een paar kastjes voor je spullen en dat is alles. Aan de achterkant onder de klep zit een keukenblok over de hele breedte. 

Fred waag zich aan het bouwen van een diesel kachel in een metalen doos. De warme lucht slang steken we door het dakraam. Ik help hem met het elektrische gedeelte, want dat is niet zijn sterke punt. 

Het inpakken is passen en meten. De laden in de keuken zijn laag en grote potten passen niet. Maar we komen er wel uit, door pindakaas, jam, thee en dergelijke in kleinere potten te doen. Bij IKEA kopen we handige opbergers en dan vertrekken wij richting het Noorden.





 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten