donderdag 16 september 2021

Van Denemarken naar Zweden

  9 september 2021

Via Denemarken in Zweden aangekomen. We hebben de brug genomen. Eigenlijk heel weinig te beleven. Gewoon doorrijden. In Malmö gaan we langs IKEA. Het valt op dat ze hier frissere kleuren gebruiken bij het etaleren van de artikelen. Veel personeel, weinig klanten. We kopen nog wat bakjes voor de keuken en zijn eigenlijk op zoek naar een opdek matras. We hebben nu twee smallen en ik vind het gat tussen de matrassen niet prettig. Maar ze kosten hier een kleine 100 Euro duurder dan in Nederland. Wachten tot we thuis zijn. De kassa is rustig en we kopen een ijsje. Het is vreselijk warm de temperatuur ligt tussen de 22 en 24 graden. Onze auto heeft geen airco meer. Dat is best vervelend. Hele dag rijden met open raam, wie had dit verwacht. De isolatie van de camper is goed. De nachten zijn (te) warm. Gisteren de luifel tegen de trailer gezet, geeft een knus gevoel en houdt de warmte vast in de avond. Een record want we zijn nog steeds slaap aan het inhalen. Voorlopig bestaat de vakantie uit reizen. Het is nog zeker 1200 km naar het noorden. We rijden ongeveer 350 km per dag.  Dus nog zeker drie dagen te gaan. 

Vanmorgen een heerlijke douche genomen, volop warm water, was echt genieten. Helaas lag mijn handdoek nog in de auto en dan sta je toch even vreemd te kijken. Nachtpon over mijn natte lijf aangetrokken, voeten gedroogd met papier. Nu ja dat overkomt je ook maar een keertje. Gisteren hadden we de douche pas verloren, dus toen een poezen-lik genomen. (Wassen met washandje).  Die verloren kaart kwam ons ook nog op 20 Euro boete te staan. Als we in het Noorden zijn, kunnen we makkelijker vrij kamperen. En water is daar overal te vinden. Fred heeft gisteren nog een duik genomen in een meertje om op te frissen, de held!!



12 September 2021. 

We zijn al aardig opgeschoten, zo een 2000 km gereden vanaf thuis. Zweden is groot. Tot vandaag was het weer zonnig en aangenaam, maar vanmorgen regen. Opbreken in de regen is nooit leuk, want dan wordt je echt nat. Mijn jas blijkt niet waterdicht en ik ben tot op mijn onderbroek nat. De laatste dagen zijn we vroeg opgestaan (6uur), om rond 8 uur te kunnen vertrekken. Het ochtend ritueel bestaat uit een goed ontbijt en warme thee. Als het weer het toelaat een douche in de natuur, anders washandjes werk. Het lukt meestal wel een mooi plekje te vinden. Soms met wat hindernissen, omdat het ingeslagen weggetje te smal is om te keren. Dan de auto afkoppelen en met de hand de caravan draaien. Daar krijg je spierballen van. 

We rijden richting Tännforsen de grootste waterval van Zweden. Hij ligt in de buurt van Ære een skigebied. De regen houdt aan en het is mistig. Prachtige wolken boven de bossen. De herfstkleuren komen door. Heel veel berken hier naast de dennen. Erg hoog zijn de bomen niet. We komen rond elf uur bij de waterval. Hij is inderdaad enorm en indrukwekkend. Hij valt 37 meter en ligt ineen beschermd natuurgebied. De vele schakeringen groen wisselen elkaar af.   

Het is een leuke wandeling met diverse uitzichtpunten. 


Vanaf hier gaan we weer verder noordwaarts. De zon is er weer, vandaag niet te lang doorrijden. Ik weet nu waarom ik nog steeds geen camper wil. Dat eindeloze autorijden is niet echt mijn ding. Maar hier kom je er niet onderuit.  




2 opmerkingen:

  1. Leuk jullie verhalen weer te lezen. Genieten maar.... Groetjes Rob en Helmi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk jullie verhalen weer te lezen. Genieten maar.... Groetjes Rob en Helmi

    BeantwoordenVerwijderen