woensdag 15 september 2021

Vertrek

 Zondag 4 september.


Eindelijk was het zover. Op 30 augustus 2021 kunnen we de Hero Ranger ophalen. We hadden een Poolse Carbon Tear camper besteld, maar na eindeloos leverings beloften en het niet nakomen ervan, hebben we de knoop doorgehakt en de order geannuleerd. De Hero hadden we al in maart gezien en kunnen bestellen. Dus een enorme wachttijd voor niets. Het model dat we nu hebben is eenvoudig, zonder kachel en boiler. Hij is wel wat breder, hoger en langer dan de Pool.  Omdat we wel een kachel nodig hebben, zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden . Uiteindelijk is het een diesel kachel geworden van Russische makkelijk.  Fred heeft hem in een aluminium kist gebouwd, opdat hij verplaatsbaar is en ook in de tent kan worden gebruikt, als snelle verwarming. 


Ik heb een douche tent verbouwd aan de caravan. Zijpaneeltjes aangestikt, die met zuignapjes bevestigd zijn op de caravan. Een extra ingang gemaakt, voor de deur naar de caravan. We hebben nu onze eigen toilet ruimte en een douche ruimte. 


Het inpakken was passen en meten. In de trailer zitten twee grote kasten over de breedte. Daarin onze kleding en medicijnen, toilet tas etc. 

Daaronder en plank, die heeft echter een doorgang van 11 cm. Hier hebben we Ikea bakjes gezet voor de elektronica, sokken en ondergoed. En losse spulletjes. 

Wat opvalt is dat de keuken laadjes weinig diepte hebben. Pindakaas moet worden overgepakt in een kleinere pot, bestek vindt een plekje in de bovenste la in een IKEA bak. Daarnaast kurkentrekker onderzetters en bekers.

In de tweede la thee, koffie, kruiden en zoetbeleg. Daaronder de pannen. De koelbox past in het middelste gedeelte met de wonder pan ervoor. Onder het aanrechtje is nog wat ruimte voor afvalbak, snijplank en schoonmaak spullen. Hier moeten we het de komende dagen mee doen.

Aan de rails tegen de achterwand komen IKEA zakjes te hangen. Hierin weer allerlei klein spul. Het staat gezellig. 


In de trailer ons bed, voor onderweg ligt er een grote waterdichte tas op met daarin de stoelen en tafels, plus het opstapje. 


We hebben de tarp (grote luifel), de douche tent, en nog een luifel op de trailer gebonden. Aan de zijkant zit de bolderwagen voor als we langere wandelingen maken.


De auto zit aardig vol met voorraad, de WC, de koelkast, zonnepaneel, twee extra accu’s, de laatste geplukte peren en appels en een grote doos met gedroogd voedsel. Dit was ooit voor IJsland. Onze leefruimte wordt de Karsten tent.


Zondag avond belanden we op een camping onder Bremen. Hij wordt aangekondigd als rustige camping aan een meertje. Het is een grote camping met huisjes, in allerlei maten en soorten. Het sanitair is uitstekend. Hier geldt de mondkapjes plicht en ze zijn er streng op. Je hebt een kaart waarmee de deuren openen, dat ding ben ik steeds kwijt. In de was\ ruimte mogen geen schoenen. Gelukkig hebben we altijd water schoentjes bij on 

We duiken vroeg ons bed in, zijn beiden moe. Ik ben blij dat het bed 155 is en geen 140. Onze foto tassen staan aan het voeteneinde. Het ligt niet verkeerd. Ook als ik er ‘avonds uit moet heb ik geen problemen. Je moet wel je knieën hoog optrekken om door de deur te gaan, want die begint op taille hoogte. Wat zullen we lenig worden,


Natuurlijk trekken we bekijks op de camping, mannen die altijd zeggen dat ze ook zoiets willen, maar vrouwen zijn de boosdoener. Die willen niet.

We blijven een volle dag staan. Ik knip de douche tent wat verder open om het drempeltje te verlagen. Fred rangschikt de dissel bak. s’Middags doen we een tukje, lezen en genieten van een glaasje wijn. Om kwart voor negen liggen we al in bed. We moeten beide slaap inhalen en rust krijgen na een veel bewogen jaar. Dinsdag op naar Denemarken. De auto rijdt als een zonnetje en merkt niet van de kleine aanhanger. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten